Η Διακήρυξη της Κεσσάνης

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ, ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΥ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ...

10/12/15

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΤΑ ΦΑΡΣΙ (ΓΛΩΣΣΑ ΣΤΟ ΑΓΦΑΝΙΣΤΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΙΡΑΝ)



Είμαστε εδώ για να δηλώσουμε την αλληλεγγύη μας απέναντί σας και να συμπαρασταθούμε έμπρακτα. Είμαστε εργαζόμενοι (εκπαιδευτικοί, δημόσιοι και ιδιωτικοί υπάλληλοι, εργάτες) ή άνεργοι σαν εσάς, που ενώνουμε τις δυνάμεις μας και δρούμε συλλογικά στα σωματεία μας και σε άλλες πολιτικές και κοινωνικές οργανώσεις στη γειτονιά ή στην πόλη.  
Είμαστε εδώ για παλέψουμε μαζί σας ώστε κανένας άνθρωπος να μη μένει μόνος του στο διωγμό και στην προσφυγιά, στον πόλεμο και στη φτώχια, στην ανελευθερία και την εκμετάλλευση.
Καταλαβαίνουμε για ποιο λόγο αναγκαστήκατε να εγκαταλείψετε την πατρίδα σας, όπως συνέβη και με τους πολίτες της χώρας μας πολλές φορές στο παρελθόν, όπως συμβαίνει και με πολλούς από μας και σήμερα.
Ενώνουμε τις φωνές μας με τις δικές σας για να σταματήσει τώρα ο πόλεμος και οι επεμβάσεις ξένων δυνάμεων στη χώρα σας.
Ξέρουμε τι σας έφερε ως εδώ. Σας έφερε η ανάγκη να σώσετε τη ζωή σας και τη ζωή των παιδιών σας. Σας έφερε η ανάγκη να ζείτε με αξιοπρέπεια. Σας έδιωξε η παρατεταμένη σφαγή στη χώρα σας, οι βομβαρδισμοί του NATO και οι επεμβάσεις της Δύσης, οι δικτάτορες και οι μονάρχες, ο θρησκευτικός φανατισμός, αυτοί που έκλεψαν όλο τον πλούτο της πατρίδας σας, αυτοί που σας άρπαξαν τα σπίτια και τα χωράφια, αυτοί που διέλυσαν τις πόλεις και τα χωριά σας.
Ξέρουμε πόσο δύσκολο ήταν το ταξίδι σας κι ότι χιλιάδες από σας δεν έφτασαν. Ξέρουμε επίσης και τι σας περίμενε στην Ευρώπη αμέσως μόλις ήρθατε. Σας περίμεναν οι συνοριοφύλακες της FRONTEX, η αστυνομία και ο στρατός των κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τα κλειστά σύνορα μπροστά στα οποία βάλατε τα σώματά σας και τα σώματα των παιδιών σας, οι διαχωρισμοί μεταξύ σας ανάλογα με το από πού κατάγεστε, οι έλεγχοι και οι ατέλειωσητες ουρές.
Φοβόμαστε και οργιζόμαστε για αυτά που σας περιμένουν από δω και πέρα. Οι λύσεις που
σας υπόσχονται, το άσυλο και η νόμιμη εγκατάσταση θα  αποκλείσουν τους περισσότερους από σας. Οι περισσότεροι θα αναγκαστούν να δουλέψουν για τους ισχυρούς της Ευρώπης όπως δούλεψαν οι σκλάβοι από την Αφρική στην Αμερική. Κάποιοι θα μείνουν αιχμάλωτοι και αόρατοι μέσα στην παρανομία δουλεύοντας χωρίς χαρτιά και χωρίς δικαιώματα όπως δουλεύουν ήδη πολλοί εργαζόμενοι (ευρωπαίοι ή όχι) μέσα στην Ευρώπη. Κάποιοι θα σταλούν πίσω. Ακόμα και όσοι βρουν μια διέξοδο νομιμότητας, θα γίνουν αντικείμενο εκμετάλλευσης και ρατσισμού.
Απέναντι σε αυτό το ζοφερό μέλλον, θέλουμε να σας πούμε ότι μπορούμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να παλέψουμε όλοι μαζί για πραγματικά δικαιώματα και  πραγματική ελευθερία. Και για αυτό το ταξίδι δεν υπάρχει άλλος δρόμος από την κοινή οργάνωση και δράση εκεί που ζούμε κι εργαζόμαστε, ενάντια στην εκμετάλλευση και τη φτώχεια, ενάντια στη βία και τον πόλεμο, ενάντια στο ρατσισμό.
Καταθέτουμε ο, τι καταφέραμε να  μαζέψουμε για σας και σας καλούμε να μας πείτε τι ανάγκες έχετε και να παλέψουμε μαζί για  αυτές.

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΎΗ ΚΑΙ Ο ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ
ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ-ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ σωματείων, φοιτητικών συλλόγων, συλλογικοτήτων