Η Διακήρυξη της Κεσσάνης

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ, ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΥ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ...

11/1/16

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗΣ-ΚΑΛΕΣΜΑΤΟΣ ΣΕ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ

Κοινή εκδήλωση με βάση επιστολή κάλεσμα του Συντονισμού στις 24/1/2016 στην πόλη Κεσσάνη. 

Συναγωνίστριες/ες,
Την προηγούμενη εβδομάδα μεταφέραμε και παραδώσαμε το γράμμα του Συντονισμού για το Προσφυγικό-Μεταναστευτικό σωματείων, φοιτητικών συλλόγων, συλλογικοτήτων σε σωματεία, ομοσπονδίες και το μπλόκ της Ειρήνης στην Τουρκία. Το γράμμα, που έχει σταλεί στα μέιλ, καλούσε σωματεία και συλλογικότητες απο την Τουρκία να στηρίξουν τις κινητοποιήσεις στον Έβρο στις 23 και 24 Γενάρη. Παραδώσαμε το γράμμα στις ομοσπονδίες DISK (ομοσπονδία δημοσίου τομέα) , KESK (ομοσπονδία ιδιωτικού τομέα),   τα σωματεία Egitim Sen (ομοσπονδία δασκάλων-καθηγητών), TTMOB (ομοσπονδία μηχανικών).

Η απάντηση ήταν θετική από όλους, τονίζοντας βέβαια την δυσκολία της συγκυρίας στην Τουρκία. Ο πόλεμος στο νότο μαίνεται και όποια διαδήλωση έχουν προσπαθήσει να καλέσουν στην Τουρκία έχει διαλυθεί με φοβερή καταστολή από την αστυνομία. Μας ενημέρωσαν πως θα προσπαθήσουν για το καλύτερο, γνωρίζοντας όμως τις δυσκολίες. Δέχθηκαν την πρόταση μας και μας διαβεβαίωσαν πως θα στείλουν ομιλητές (συνδικαλιστές απο εργατικά σωματέια) στη δική μας εκδήλωση στην Αλεξανδρούπολη στις 23/01.  
Για την Τουρκία μας ενημέρωσαν πως θα αναλάβουν να προετοιμάσουν κινητοποίηση στις 24/01 στην πόλη Κεσσάνη (30χμ. απο τα σύνορα των Κήπων) και πως εκεί θα ειδοποιήσουν ΜΜΕ κτλ. για κοινή εκδήλωση-συνέντευξη τύπου (στις 13.00) με εμάς που θα περάσουμε τα σύνορα.
Άρα, η κινητοποίηση μας στον Έβρο με βάση την πρότασή μας και τη διαμόρφωσή της από τα τούρκικα συνδικάτα, περιλαμβάνει πέρασμα στην Τουρκία και κοινή εκδήλωση-συνέντευξη τύπου στην πόλη Κεσσάνη.
 με αγωνιστικούς χαιρετισμούς ,
Θάνια B. (Α'βθμια)
Δημήτρης Β.(ΣΜΤ