Η Διακήρυξη της Κεσσάνης

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ, ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΥ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ...

15/1/16

ΑΠΟ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΜΙΛΟΥ ΙΝΤΡΑΚΟΜ


Στηρίζουμε την πανελλαδική κινητοποίηση για ανοιχτά σύνορα στους πρόσφυγες/μετανάστες που οργανώνεται στον Έβρο στις 23-24/1, ταυτόχρονα στο Καλαί, στην Λαμπεντούζα, στην Κωνσταντινούπολη. Καλούμε και τους συναδέλφους σε συμμετοχή, μαζί με δεκάδες σωματεία και συλλογικότητες που έχουν αποφασίσει σχετικά.
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΜΙΛΟΥ ΙΝΤΡΑΚΟΜ
Παιανία, Πέμπτη, 14.1.2016
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ -  ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ - ΟΧΙ ΣΤΟ ΦΡΑΧΤΗ
ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΗ ΣΥΛΛΟΓΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΕΦΟΔΙΩΝ
Οι πρόσφυγες  είναι καλοδεχούμενοι. Δεν ξεχνάμε ότι είναι άνθρωποι κατατρεγμένοι από τους πολέμους, την φτώχεια, τις δικτατορίες και δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται με τους φράχτες, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης και την καταστολή των κυβερνήσεων της Ε.Ε.
Στη Συρία ο πόλεμος κι οι θηριωδίες εδώ και 4,5 χρόνια με πάνω από 250.000 νεκρούς, έχουν ήδη προκαλέσει και 4 εκ. πρόσφυγες - το μεγαλύτερο κύμα προσφύγων μετά το 2ο παγκόσμιο πόλεμο, χώρια τα 7 εκ. που έχουν μεταναστεύσει στο εσωτερικό της χώρας, σε ένα συνολικό πληθυσμό 21 εκ. Είναι γεγονός ότι ο συνεχιζόμενος πόλεμος αποτελεί πλέον ανοιχτή ιμπεριαλιστική επέμβαση και διαμάχη των μεγάλων δυνάμεων με εμπλοκή και γειτονικών χωρών και με στόχο τον έλεγχο της περιοχής, των πετρελαίων, του φυσικού αερίου και των αγωγών μεταφοράς της ενέργειας. Ο ιμπεριαλιστικός πολυετής πόλεμος στην περιφέρεια (Ιράκ, Συρία, Υεμένη, Αφγανιστάν, Πακιστάν, Βόρεια Αφρική) και τα τέρατα που γεννάει (ISIS) είναι η άλλη πλευρά της κρίσης του συστήματος, δίπλα στην πολιτική της λιτότητας και των μνημονίων μέσα στις ίδιες τις δυτικές χώρες.
Την ίδια ώρα από την Ε.Ε. (της οποίας οι ηγετικές δυνάμεις υποδαυλίζουν κι εμπλέκονται απ’ ευθείας στον πόλεμο σε Συρία, Ιράκ κ.ά.) εξαγγέλλονται μέτρα παραπέρα αστυνόμευσης των εξωτερικών συνόρων στη λογική της «Ευρώπης-φρούριο» που θα αυξήσουν τις εκατόμβες των πνιγμένων σε Αιγαίο και Μεσόγειο. Σπρώχνουν τους απελπισμένους στα χέρια των διακινητών που τους φορτώνουν σε σαπιοκάραβα και βάρκες θανάτου.
Υπερασπίζουμε σαν σωματείο σταθερά τα δικαιώματα των προσφύγων και των μεταναστών καθώς καμιά ζωή δεν είναι λαθραία. Αντιπαλεύουμε την ισλαμοφοβία και τις ρατσιστικές επιθέσεις που στοχοποιούν τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, αποπροσανατολίζουν και διαιρούν την εργατική τάξη της χώρας μας, δημιουργούν αποδιοπομπαίους τράγους, φουσκώνουν τα πανιά του φασισμού.  Παλεύουμε για να σταματήσουν οι αιτίες που δημιουργούν την προσφυγιά, σε μια χώρα που ξέρει από πρώτο χέρι, σε διάφορες περιόδους, τι σημαίνει προσφυγιά, αλλά και μετανάστευση. Ενώνουμε τη φωνή μας με τη μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού που δείχνει την αλληλεγγύη του στους πρόσφυγες στα νησιά και σε όλη την Ελλάδα, παρά τις δυσκολίες που έχουν δημιουργήσει οι ελίτ σε  βάρος του με την άγρια μνημονιακή λιτότητα που του έχουν φορτώσει για να ξεπεράσουν την κρίση τους. Ζητάμε να πέσουν οι φράχτες στον Έβρο και στα άλλα ευρωπαϊκά σύνορα και να ανοίξουν στην προσφυγιά για να μην θρηνούμε καθημερινά δεκάδες πνιγμούς στο Αιγαίο και στη Μεσόγειο, να σταματήσουν οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις κι οι βομβαρδισμοί, καμιά εμπλοκή της χώρας μας.
Στο πλαίσιο αυτό στηρίζουμε την πανελλαδική κινητοποίηση για ανοιχτά σύνορα στους πρόσφυγες/μετανάστες που οργανώνεται στον Έβρο στις 23-24/1, ταυτόχρονα στο Καλαί, στην Λαμπεντούζα, στην Κωνσταντινούπολη. Καλούμε και τους συναδέλφους σε συμμετοχή, μαζί με δεκάδες σωματεία και συλλογικότητες που έχουν αποφασίσει σχετικά. Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής: http://www.antiracismfascism.org/index.php/frontex/item/1598-23-24-genari-2016-panelladiki-kinitopoiisi-na-pesei-o-fraxtis-ston-evro αλλά και στο τηλ. 6972-724130.
Για τη συλλογή υλικών και τροφίμων για τους πρόσφυγες και μετανάστες που ανακοινώσαμε (μια πρώτη ανάλογη πρωτοβουλία έχουν πάρει ήδη τα περιφερειακά τμήματα σε Πάτρα και Θεσσαλονίκη), το Δ.Σ. χαιρετίζει τη μέχρι τώρα ανταπόκριση των συναδέλφων. Η συλλογή θα συνεχισθεί μέχρι και τη Δευτέρα 25/1/2016.  Αφήνουμε τα πακέτα στο Α1 στην αποθήκη δίπλα στο ιατρείο και στα συγκροτήματα Β και Γ  στα ιατρεία ή συνεννοούμαστε με μέλη του Δ.Σ. Πιο συγκεκριμένα οι πρόσφυγες/μετανάστες χρειάζονται:
ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ-ΚΟΥΒΕΡΤΕΣ-ΣΕΝΤΟΝΙΑ-ΥΠΝΟΣΑΚΚΟΥΣ-ΣΚΗΝΕΣ-ΡΟΥΧΑ-ΕΣΩΡΟΥΧΑ-ΠΕΤΣΕΤΕΣ
ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΤΡΟΦΕΣ-ΕΙΔΗ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ (γάλα σκόνη, πάνες, μωρομάντηλα, συσκευασμένα τρόφιμα για παιδιά, μικρά παιχνίδια, μπλοκ ζωγραφικής, μαρκαδόρους)
ΤΡΟΦΙΜΑ ΜΑΚΡΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΠΟΥ ΔΕ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ (κονσέρβες ψαριού ή γάλακτος, μακαρόνια, ρύζι, κ.λ.π.), πλαστικά κουτάλια – πιρούνια – ποτήρια.
ΕΙΔΗ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ και ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ (χαρτί υγείας, οδοντόβουρτσα κι οδοντόπαστα, ξυραφάκι, σαπούνι ή σαμπουάν, σερβιέτες, μαντηλάκια καθαρισμού, σκόνες για πλύσιμο ρούχων κλπ.).
ΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ & ΕΦΟΔΙΑ ΘΑ ΤΑ ΠΑΜΕ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ (ή σε όποια μεγάλη δομή καταλήγουν για προσωρινή διαμονή οι πρόσφυγες).
ΤΟ  Δ.Σ.