Η Διακήρυξη της Κεσσάνης

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ, ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΥ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ...

14/4/16

Ψήφισμα αλληλεγγύης στους πρόσφυγες από Β' ΕΛΜΕ

 Η αλληλεγγύη ανάμεσα στους καταπιεσμένους είναι ο μόνος δρόμος για να νικήσουμε

·Αλληλεγγύη σε πρόσφυγες και μετανάστες

· Όχι στον εγκλεισμό, τις απελάσεις, τις επαναπροωθήσεις στην Τουρκία προσφύγων- μεταναστών

· Όχι στον πόλεμο - Σύνορα ανοιχτά

Οι καθηγητές και καθηγήτριες της Β’ ΕΛΜΕ Αθήνας, που για μήνες σταθήκαμε αλληλέγγυοι στα θύματα των πολέμων και της ιμπεριαλιστικής επιθετικότητας, βλέπουμε σήμερα με θυμό και ντροπή τον εγκλεισμό των νεοεισερχόμενων στη χώρα μας προσφύγων και μεταναστών, τις απελάσεις και επαναπροωθήσεις στην Τουρκία, τον εγκλωβισμό χιλιάδων ανθρώπων σε αβίωτες συνθήκες στη χώρα μας.


Η απαράδεκτη αυτή κατάσταση, που καταπατά τα διεθνώς αναγνωρισμένα δικαιώματα των προσφύγων - μεταναστών, όπως καταγγέλλουν και διεθνείς οργανισμοί όπως ο ΟΗΕ και η Διεθνής Αμνηστία, διαμορφώθηκε μετά και εξ αιτίας της συμφωνίας ΕΕ – Τουρκίας και του πρόσφατα ψηφισμένου ελληνικού νόμου για το προσφυγικό. Ζητούμε την ακύρωση και μη εφαρμογή της ρατσιστικής συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας και του ελληνικού νόμου για να αποτραπούν, ο εγκλεισμός και οι απελάσεις προσφύγων-μεταναστών.

Στηρίζουμε τους αγώνες που δίνουν οι πρόσφυγες-μετανάστες σ’ όλη την Ελλάδα για να ανοίξουν τα σύνορα, ενάντια στον εγκλεισμό τους, ενάντια στις απελάσεις. Ζητούμε νομιμοποίηση, απόδοση ασύλου και πλήρη δικαιώματα για τους πρόσφυγες-μετανάστες, δυνατότητα για ελεύθερη μετακίνηση ή παραμονή στη χώρα μας με αξιοπρέπεια. Κατάλληλα κτίρια και δομές για στέγαση, σίτιση, περίθαλψη εκπαίδευση για τα παιδιά. Όχι σε στρατόπεδα συγκέντρωσης και στρατόπεδα εγκλεισμού. Χρηματοδότηση και προσλήψεις για τις δομές και υπηρεσίες κοινωνικής στήριξης και όχι για κέντρα κράτησης και καταστολή των προσφύγων-μεταναστών. Όχι στην εκχώρηση της ευθύνης του δημοσίου σε ιδιώτες και ΜΚΟ.

Καταγγέλλουμε την παρουσία και τη δράση διεθνών κατασταλτικών δυνάμεων, ΝΑΤΟ, FRONTEX, αστυνομικές δυνάμεις από όλη την Ευρώπη που μαζί με τους συνοριοφύλακες Ελλάδας και Τουρκίας επιχειρούν στα νερά και τα νησιά του Αιγαίου με στόχο να σταματήσουν με τον πιο αποτρόπαιο και κυνικό τρόπο το προσφυγικό-μεταναστευτικό ρεύμα, θέτοντας παράλληλα σε αμφισβήτηση εθνικά κυριαρχικά δικαιώματα.

Εκφράζουμε τη βαθιά μας ανησυχία για το κλίμα ξενοφοβίας και ρατσισμού, που έχει αρχίσει να καλλιεργείται από τα ΜΜΕ αλλά και με τη στάση των αρχών σε κάποιες περιπτώσεις (πχ στηΧίο) που στόχο έχει να αναιρέσει το γενναιόδωρο πνεύμα αλληλεγγύης που επέδειξε ο ελληνικός λαός όλους αυτούς τους μήνες. Θεωρούμε εξαιρετικά επικίνδυνο για τη δημοκρατία στη χώρα μας, για τις ελευθερίες και τα δικαιώματα όλων μας, την ανοχή που επιδεικνύεται στις φασιστικές, ρατσιστικές εκδηλώσεις και την ποινικοποίηση που επιχειρείται ενάντια στην αλληλεγγύη.

Καταγγέλλουμε τις συνεχιζόμενες ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στις χώρες της Ασίας και της Αφρικής. Να πάψει η παροχή διευκολύνσεων επί ελληνικού εδάφους και κάθε συμμετοχή της Ελλάδας σε στρατιωτική επιχείρηση εκτός των συνόρων.

Ξέρουμε ότι η επίθεση που δεχόμαστε στη ζωή μας με τα μνημόνια, τη σκληρή λιτότητα, την ανεργία, την κατάργηση των δικαιωμάτων μας και την αστυνομική βία ενάντια στις κινητοποιήσεις μας έχουν την ίδια ρίζα με τα βάσανα των προσφύγων και των μεταναστών. Το σύστημα προσπαθεί να εκτονώσει την κρίση του στις πλάτες μας, εδώ με σκληρή λιτότητα, εκεί με ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, οικονομική εξαθλίωση και πόλεμο
!