Η Διακήρυξη της Κεσσάνης

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ, ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΥ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ...

23/5/16

Το «Κοινωνικό Ιατρείο Λάρισας- τόπος αλληλεγγύης» καταγγέλλει απαγόρευση εισόδου στο Κουτσόχερο

ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ ΠΕΦΤΟΥΝ – ΟΙ ΦΡΑΧΤΕΣ ΥΨΩΝΟΝΤΑΙ
Το «Κοινωνικό Ιατρείο Λάρισας- τόπος αλληλεγγύης» καταγγέλλει την απαγόρευση εισόδου στο προσφυγικό στρατόπεδο.
Την Κυριακή 22 Μαΐου , γιατροί και αλληλέγγυοι του ΚΙΦΛ βρεθήκαν στο Κουτσόχερο με σκοπό να επισκεφθούν ασθενείς και το νεογέννητο βρέφος που γνωρίζει από τις πρώτες μέρες της ζωής του τι θα πει «φιλοξενία» μαζί με την μητέρα του. Δυστυχώς αντιμετωπίσαμε τον αυταρχισμό και την άρνηση των αστυνομικών και στρατιωτικών δυνάμεων να μας επιτρέψουν την είσοδο , ζητώντας μάλιστα και «πιστοποίηση» !!!
Το ΚΙΦΛ έχει κερδίσει τα δικά του «πιστοποιητικά» με την έμπρακτη αλληλεγγύη και τους αγώνες όλα αυτά τα χρόνια για το καθολικό δικαίωμα της υγείας που στερούν από τα εκατομμύρια θύματα των μνημονιακών πολιτικών. Τα κατέκτησε με την παρουσία και τη δράση του από την πρώτη στιγμή δίπλα στους κυνηγημένους του πολέμου και της εξαθλίωσης.
Καταγγείλαμε την κατάπτυστη συμφωνία της ΕΕ και της κυβέρνησης με την Τουρκία, το κλείσιμο των συνόρων και τον εγκλεισμό χιλιάδων ανθρώπων σε γκέτο και στρατόπεδα κάτω από άθλιες συνθήκες .
Σήμερα αντιμετωπίζουν τους πρόσφυγες σαν φυλακισμένους και την πραγματική αλληλεγγύη σαν έγκλημα ζητώντας πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων. Αύριο θα έρθει η σειρά όλων , όσων θεωρούν περιττούς για την κοινωνία τους.
Απαιτούμε , οι φορείς που συμμετέχουν στο συντονιστικό του στρατοπέδου ( Δήμος, Περιφέρεια κλπ) να πάρουν ξεκάθαρη θέση.
Καλούμε τα σωματεία , τις συλλογικότητες , τους πολίτες της Λάρισας να καταγγείλουν αυτές τις πολιτικές και να συντονίσουμε τη δράση μας.
Ζητούμε την άμεση μετεγκατάσταση των προσφύγων σε χώρους με ανθρώπινες συνθήκες πέρα από λογικές γκετοποίησης και εγκλεισμού.
Οι κοινωνίες που ανέχονται τους φράχτες ετοιμάζουν τις εικόνες του μέλλοντος για αυτές τις ίδιες.