Η Διακήρυξη της Κεσσάνης

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ, ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΥ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ...

7/9/16

Ανταπόκριση από την κινητοποίηση των προσφύγων του στρατόπεδου στον Κατσικά



Πλημυρρισμένο το στρατόπεδο στον Κατσικά

2/9/2016
Γύρω στους 300 πρόσφυγες έφυγαν το μεσημέρι από τον Κατσικά με πορεία, γιατι δεν τους δίνουν χρονοδιαγράμματα μεταστέγασης. Νωρίτερα, έγινε σύσκεψη της Ύπατης Αρμοστείας με τη διοίκηση του στρατοπέδου, στην οποία δεν δόθηκε ουσιαστικά κάποια ημερομηνία για μεταφορά τους στην Αγία Ελένη  σε μόνιμες (και αξιοπρεπείς) υποδομές. Οι πρόσφυγες είχαν προειδοποιήσει νωρίτερα με ψήφισμα ότι δεν θα περάσουν χειμώνα στις σκηνές. Η μεταστέγαση δεν προβλέπεται να γίνει πριν περάσουν 3-4 μήνες, καθότι οι γραφειοκρατίες είναι άπειρες (από όσο γνωρίζω δεν έχει γίνει καν μελέτη για τις εργασίες που χρειάζονται στην Αγία Ελένη. Ο χώρος είναι παλιά παιδόπολη της Φρειδερίκης. 
Οι πρόσφυγες παρέμειναν στην πλατεία του Κατσικά. 

5/9/2016 

Οι πρόσφυγες σταμάτησαν τη διήμερη κινητοποίηση χτες (έφυγαν από τον καταυλισμό σχεδόν οι μισοί και πήγαν στην πλατεία του Κατσικά) και επέστρεψαν στις σκηνές, παρότι δεν πήραν συγκεκριμένες προθεσμίες για τη μεταστέγαση σε σταθερές υποδομές (ή ακόμα και την τοποθέτηση οικίσκων στον Κατσικά)
Έγιναν "κόσμιες προειδοποιήσεις" ότι από την επόμενη φορά που θα κάνουν κάτι τέτοιο, θα υπάρξει αστυνομική παρέμβαση.
Σήμερα το πρωί έγιναν δύο ή τρεις προσαγωγές Ισπανών από ΜΚΟ και τους έγινε "συσταση" να "μην υποκινούν" τους πρόσφυγες.

Η Ύπατη Αρμοστεία υπόσχεται οτι η μεταστέγαση θα γίνει πριν μπει ο χειμώνας.