Η Διακήρυξη της Κεσσάνης

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ, ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΥ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ...

30/9/16

Ρέθυμνο-Καταγγελία για την αστυνομική βαρβαρότητα και την χρήση επικίνδυνων χημικών έξω από σχολείο



Σεπ 29, 2016
Η Ένωση Γιατρών ΕΣΥ Ρεθύμνου, το Κοινωνικό Ιατρείο Ρεθύμνου, η ΕΛΜΕ Ρεθύμνου και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνου, καταγγέλλουμε την χρήση βίας που σε βαθμό υπερβολής άσκησε η αστυνομία απέναντι σε συμπολίτες μας που παρίσταντο σε συγκέντρωση για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των προσφύγων.
Η αστυνομία στην ουσία συνέδραμε τους τραμπούκους της ακροδεξιάς, κάνοντας τα στραβά μάτια και περιφρουρώντας ουσιαστικά τους τραμπούκους Νεοναζί της Χρυσής Αυγής, που βγήκαν για πρώτη φορά δημόσια στο Ρέθυμνο με φονικά όργανα στα χέρια. Ενδεικτικό της κατάστασης είναι ο άγριος ξυλοδαρμός που υπέστη συνάδελφος εκπαιδευτικός απρόκλητα από φασιστοειδή, υπό την κάλυψη των ΜΑΤ.
Η αστυνομία ακολουθώντας άνωθεν εντολές στράφηκε με το γνωστό μένος της ενάντια στους αντιφασίστες διαδηλωτές μετατρέποντας το κέντρο της πόλης σε αστυνομοκρατούμενη ζώνη, κάνοντας και προσαγωγές από τον «σωρό» χωρίς στοιχεία.
Καταδικάζουμε την χρήση χημικών από την πλευρά της αστυνομίας σε πυκνοκατοικημένη περιοχή και μάλιστα σε ώρα αιχμής. Η χρήση επικίνδυνων χημικών ουσιών σχεδόν μέσα στον προαύλιο χώρο του 2ου Δημοτικού Σχολείου εν ώρα λειτουργίας του, εγείρει έως και νομικές ευθύνες. Κυρίως όμως προκαλεί την αγανάκτηση και αποτροπιασμό στους εκπαιδευτικούς και τους γονείς για τον κίνδυνο που βίωσαν τα παιδιά τους.
Καλούμε τον Ρεθυμνιώτικο λαό να συνεχίσει να επιδεικνύει την αλληλεγγύη του προς τους δοκιμαζόμενους πρόσφυγες με την ίδια σθεναρότητα που έδειξε έως τώρα και να απομονώσει τις ρατσιστικές και ξενοφοβικές φωνές.