Η Διακήρυξη της Κεσσάνης

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ, ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΥ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ...

20/11/16

Συγκέντρωση ρουχισμού και παπουτσιών για τους πρόσφυγες της Σάμου

Στη Σάμο βρίσκονται 2.309 πρόσφυγες σε χώρο που είναι σύμφωνα με το ίδιο το Υπουργείο για 850 ανθρώπους.
Έχουν τελειώσει τα ρούχα και τα παπούτσια και υπάρχουν πρόσφυγες που είναι ακόμα με τα καλοκαιρινά με τα οποία ήρθαν, ενώ η ΜΚΟ που διαχειρίζεται την αποθήκη, λόγω έλλειψης ειδών, δεν δίνει δεύτερη φορά σε όσους έχουν πάρει κάτι το καλοκαίρι. Δεν υπάρχει μέριμνα από την  πολιτεία για  να στείλει αυτά τα είδη ανάγκης.
Τα σωματεία, οι φοιτητικοί σύλλογοι και οι συλλογικότητες του Συντονισμού συγκεντρώνουν είδη και συντονισμένα τα αποστέλλουν σε φορείς του κινήματος στη Σάμο για να μοιραστούν στους πρόσφυγες. 
Τα είδη συγκεντρώνονται μέχρι την Παρασκευή 25/11 σε μεγάλες κλειστές χαρτονιένες κούτες που θα αναφέρουν ευδιάκριτα απέξω με χοντρό μαρκαδόρο το τι περιλαμβάνουν π.χ. παιδικά παπούτσια ή μπουφάν αντρικά ή μπλούζες γυναικείες κλπ. Πρέπει να είναι καθαρά, καλά διπλωμένα και τα παπούτσια να είναι δεμένα από τα κορδόνια σε ζευγάρι ή αν δεν έχουν κορδόνια ανά ζεύγος μέσα σε κλειστή διαφανή νάυλον σακούλα.