Η Διακήρυξη της Κεσσάνης

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ, ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΥ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ...

18/11/16

Ενημέρωση από Λέσβο και Χίο

Ενημέρωση απο Λέσβο σε σχέση με την επίσκεψη Κασιδιάρη -Λαγού.
Η προγραμματισμένη συγκέντρωση της φασιστοσυμμορίας  είχε προγραμματιστεί στο ξενοδοχείο Lesvos Inn που βρίσκεται στους Πύργους Θερμής
Δεκάδες κόσμου είχαμε δώσει ραντεβού στην Παραλία της Θερμής προκειμένου να πορευτούμε προς το ξενοδοχείο, 
θεωρώντας βέβαια αδύνατο να μας αφήσουν να φτάσουμε ως εκεί.
Ως τόσο η αστυνομοκρατία ήταν πρωτοφανής. 
Η αστυνομία όχι μόνο είχε αποκλείσει την περιοχή που βρισκόταν το ξενοδοχείο, 
που θα μιλούσαν οι νεοναζί δολοφόνοι της Χ.Α. Κασιδιάρης και Λαγός, αλλά είχαν αποκλείσει την κεντρική οδική αρτηρία Μυτιλήνης-Θερμής.
Συγκεκριμένα είχαν τοποθετήσει κάθετα και ελαφρώς στα πλάγια κλούβες των ΜΑΤ.
 Πολλοί διαδηλωτές δεν μπόρεσαν καν να προσεγγίσουν το σημείο της συγκέντρωσης 
καθώς είχαν αποκλειστεί από την αστυνομία.
Η πορεία έφτασε στο σημείο του αποκλεισμού και παρά τις έντονες διαμαρτυρίες μας στους επικεφαλής αστυνομικούς 
να δώσουν εντολή να ανοίξει ο δρόμος αυτό δεν έγινε.

Στη Χίο τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα απ' ότι στη Μυτιλήνη δεδομένου πως μετά την επίσκεψη των ''στελεχών'' ΧΑυγιτών πήραν θάρρος οι ντόπιοι και άρχισαν τραμπουκισμούς στη Σουδα σε πρόσφυγες και μετανάστες.


Ωστόσο και στα δυο νησιά λιγοστός (σε σχέση με τις προσδοκίες τους) ήταν ο κόσμος που παρευρέθηκε στις εκδηλώσεις των χρυσαυγιτών για 35-50 άτομα γίνεται λόγος για τη Χίο και κάπου στα 80 στη Λέσβο.

Την Πέμπτη 17/11
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 21:51 Δύο σκηνές στον καταυλισμό της Σούδας έπαθαν ζημιές, όταν άγνωστοι πέταξαν από τα τείχη του κάστρου πιθανότατα βόμβες μολότωφ ή κάποιο άλλο φλεγόμενο αντικείμενο, σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής υπάρχουσες πληροφορίες.
Το περιστατικό συνέβη περί τις 9 το βράδυ της Πέμπτης, 17 Νοεμβρίου 2016, προκαλώντας νέο κύκλο έντασης στην περιοχή.
Η φωτιά στις σκηνές έσβησε με την άμεση επέμβαση των ίδιων των προσφύγων και μεταναστών, ενώ στον χώρο βρίσκονται δυνάμεις των ΜΑΤ για να αποτρέψουν νέα επεισόδια.    
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 22:25 Περί τις 10 η ώρα νέες μολότοφ φαίνεται ότι έπεσαν στον καταυλισμό, ενώ στη περιοχή έσπευσε η Πυροσβεστική Υπηρεσία. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι συνολικά έπαθαν ζημιές τρεις σκηνές. Επίσης, περί τους 150 πρόσφυγες και μετανάστες βγήκαν από τον καταυλισμό με τις κουβέρτες τους και κατευθύνθηκαν στον χώρο της ιχθυόσκαλας για μεγαλύτερη ασφάλεια, αφού εκεί στρατοπεδεύουν οι δυνάμεις των ΜΑΤ.