Η Διακήρυξη της Κεσσάνης

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ, ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΥ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ...

14/1/17

Ψήφισμα αλληλεγγύης στον αιγύπτιο απεργό πείνας

Συντονισμός για το Προσφυγικό-Μεταναστευτικό σωματείων, φοιτητικών συλλόγων, συλλογικοτήτων.

Να δοθεί άσυλο στον αιγύπτιο που κάνει απεργία πείνας και να μην απελαθεί.


Ο Μohamad Αbdelgawad, δεχόμενος απειλές για την ζωή του στην Αίγυπτο, λόγω δημοσίευσης υλικού όπου καταγράφονται δολοφονίες αιγύπτιων αγωνιστών από το δικτατορικό καθεστώς Σίσιδιεκδικεί την ελευθερία του. Από τον περασμένο Απρίλιο βρίσκεται στο κέντρο κράτησης στη Μόρια, όπου μεταφέρθηκε και τις 12/12/2016 κρατείται στην Αστυνομική διεύθυνση Λέσβου λόγω της απόρριψης των αιτήσεων του για άσυλο. Εκεί αρχίζει ο αποφασιστικός του αγώνας,  με το  έσχατο μέσο πάλης, την απεργία πείνας, διεκδικώντας το δικαίωμα στο άσυλο και την ακύρωση της απέλασής του. Την Πέμπτη 12/01/2017 μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Μυτιλήνης διανύοντας την 30η ημέρα απεργίας πείνας, ενώ την Παρασκευή 13/01/2016 ήταν προγραμματισμένη η απέλασή του, οποία εντέλει δεν έγινε. Η υγεία του βρίσκεται σε διαρκή κίνδυνο, όπως και η ζωή του αν απελαθεί στην Τουρκία και από εκεί εκδοθεί στην Αίγυπτο.
Εκφράζουμε την έμπρακτη αλληλεγγύη μας στον απεργό πείνας Μ.Α.  Σε μια περίοδο που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ σε συνεργασία με την ΕΕ και το ΔΝΤ διεξάγει την πιο σκληρή επίθεση σε εργαζόμενους και νεολαία, γίνεται προσπάθεια να μετατρέψουν τους μετανάστες στα εξιλαστήρια θύματα της κρίσης.
Απαιτούμε :

Να παραμείνει ο Μohamad Αbdelgawad, στο νοσοκομείο της Μυτιλήνης καθόλη τη διάρκεια της απεργίας πείνας.
Άμεση ακύρωση της απέλασής του
Άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων του Μohamad Αbdelgawad