Η Διακήρυξη της Κεσσάνης

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ, ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΥ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ...

20/2/17

Η ανακοίνωση προς τους πρόσφυγες της καμπάνιας για τη 18η Μάρτη

Αντιρατσιστικές/Αντιφασιστικές/Προσφυγικές/Μεταναστευτικές Οργανώσεις/καταλήψεις στέγης/Συντονισμοί/Συλλογικότητες/Σωματεία


Σάββατο 18 Μάρτη στις 15:00 στην Ομόνοια

όλες και όλοι στη διαδήλωση 


Το Σάββατο, 18 Μάρτη διαδηλώνουμε στην Αθήνα, στο πλαίσιο διεθνούς κινητοποίησης, και  σας καλούμε να ενώσουμε τις φωνές μας:
Για να ανοίξουν τα σύνορα
Για να φιλοξενηθούν αξιοπρεπώς οι πρόσφυγες μέσα στον οικιστικό ιστό
Για ίσα δικαιώματα και αξιοπρέπεια για όλες-ους
Για ισότιμη και χωρίς διακρίσεις πρόσβαση των προσφυγόπουλων στην εκπαίδευση
Για να σταματήσει ο πόλεμος 
Για την κατάργηση της συμφωνίας της ντροπής ΕΕ – Τουρκίας 
Ενάντια στον ρατσισμό και στο φασισμό, στις πολιτικές της φτώχειας και της εξαθλίωσης


Ένα χρόνο μετά την εφαρμογή της Συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας και το κλείσιμο των συνόρων, παραμένετε εγκλωβισμένοι και απομονωμένοι,  στεγάζεστε σε απάνθρωπα στρατόπεδα, υποφέρετε από το κρύο, σιτίζεστε με άθλια γεύματα που σας μοιράζουν χρυσοπληρωμένες ΜΚΟ, δεν έχετε ζεστό νερό, πολλοί από σας ούτε ένα κρεβάτι για να κοιμηθείτε,  στερείστε το δικαίωμα στο άσυλο, τα παιδιά σας δεν μπορούν να πάνε σχολείο το πρωί σαν όλα τα υπόλοιπα παιδιά. Πάνω από 60.000 άνθρωποι περιμένετε να εξεταστεί ένα αίτημά σας για άσυλο ή μετεγκατάσταση, όμηροι μέσα στο ευρωπαϊκό έδαφος και χωρίς κανένα δικαίωμα. 
Οι εργαζόμενοι στην Ελλάδα έχουν κάθε λόγο να υπερασπίζονται τα δικαιώματά σας και να απομονώνουν κάθε φωνή ρατσισμού και φασισμού γιατί η υπεράσπιση των δικών σας δικαιωμάτων είναι υπεράσπιση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, είναι υπεράσπιση του φτωχού και του διωγμένου, είναι αντίσταση στην βαρβαρότητα αυτών που κλείνουν τα σύνορα και καταδικάζουν εκατομμύρια ανθρώπους στην ασφυξία των πολέμων. Γιατί οι πολιτικές που έσπρωξαν εσάς χιλιόμετρα μακριά από τον τόπο σας, καταδικάζουν και τους περισσότερους από μας στη φτώχεια, στην ανεργία, στη συνεχή αβεβαιότητα για την επιβίωσή μας, στην διαρκή ανασφάλεια για την ειρήνη και στη δική μας περιοχή. 

Η κυβέρνηση σας εκβιάζει ότι δεν έχετε καμία άλλη επιλογή από το να είστε με σκυμμένο κεφάλι γιατί είστε «φιλοξενούμενοι», ενώ συκοφαντεί την αλληλεγγύη και κατηγορεί όποιον συμπαραστέκεται στα δίκαια αιτήματά σας πως σας υποκινεί σε εξέγερση και «παράνομες» ενέργειες. Την ίδια ώρα ζητάει μεγαλύτερη αυστηρότητα στην τήρηση της Συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας. Ετοιμάζει νέα κλειστά στρατόπεδα-φυλακές για πρόσφυγες από συγκεκριμένες χώρες καταγωγής και για όσους θεωρηθεί ότι παραβαίνουν τους κανόνες. Μοιράζει αμέτρητα χρήματα σε ΜΚΟ ενώ οι δικές σας ανάγκες για σίτιση, στέγαση και περίθαλψη δεν ικανοποιούνται  ούτε στο ελάχιστο. Σας στερεί τα δικαιώματα στην εκπαίδευση και την υγεία. Απορρίπτει μαζικά τις αιτήσεις ασύλου.

Η ΕΕ κλείνει τα σύνορά της. Σας θεωρεί όλους παράνομους και δεν σας επιτρέπει να ταξιδέψετε. Επιστρέφει μαζικά πρόσφυγες στην Τουρκία, τη χώρα των μαζικών απελάσεων, του αυταρχισμού και των βασανιστηρίων. Σας στέλνει πίσω στις εμπόλεμες περιοχές και σε χώρες που δεν παρέχουν καμία προστασία στους πρόσφυγες όπως η Λιβύη. Σας αναγκάζει να διαλέγετε τις πιο επικίνδυνες διαδρομές για να φτάσετε στον προορισμό σας. Αν τελικά καταφέρετε μέσα από αυτές τις επικίνδυνες διαδρομές να φτάσετε σε μια χώρα της ΕΕ, θα σας επιστρέφει πίσω στην Ελλάδα με βάση τη Συμφωνία του Δουβλίνου. 

Στηρίζουμε μέχρι τέλους τον αγώνα σας για ζωή και αξιοπρέπεια. Σας καλούμε να αγωνιστούμε μαζί ενάντια στα τείχη που υψώνονται ανάμεσα στους λαούς, ενάντια στο ρατσιστικό και φασιστικό δηλητήριο που σπέρνεται σε όλη την Ευρώπη και στην Αμερική. Σας καλούμε να οργανωθείτε και να βγείτε από τα στρατόπεδα για να διαδηλώσετε μαζί μας στις 18 Μάρτη κι όχι μόνο τότε: Σας προσκαλούμε σε κάθε αγώνα των εργαζόμενων ενάντια στην εκμετάλλευση της εργασίας τους και στη φτώχεια, σε κάθε αγώνα για το δικαίωμα στην υγεία και την εκπαίδευση των παιδιών σας και των παιδιών μας.