Η Διακήρυξη της Κεσσάνης

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ, ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΥ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ...

2/2/17

Aπό την υποδοχή των προσφυγόπουλων στο δημ. σχολείο του Περάματος


Με μαζική συμμετοχή εκπαιδευτικών, γονιών, μαθητών του γυμνασίου, γειτόνων και αλληλέγγυων έγινε η υποδοχή προσφυγόπουλων από το στρατόπεδο του Σκαραμαγκά στο δημοτικό σχολείο του Περάματος. Η πολιτικη του Υπουργείο Παιδείας να διαχωρίζει τα προσφυγόπουλα σε απογευματινό ωράριο δίνει αέρα σε διαχωριστικούς ξενοφοβικούς παραλογισμούς.
Οι ξενοφοβικές αντιδράσεις γονέων του δημοτικού σχολείου του Ν. Ικονίου Περάματος, που έχουν επηρεαστεί ή είναι και οι ίδιοι φορείς της μισσαλόδοξης ρατσιστικής προπαγάνδας της Χ.Α. ότι τα παιδιά τους κινδυνεύουν από μικρόβια αν κάθονται στα ίδια θρανία με προσφυγόπουλα, συνεχίζονται. Πολλοί έκαναν αίτηση μεταγραφής των παιδιών τους σε άλλο σχολείο και ακόμα περισσότεροι δεν άφησαν τα παιδιά τους να πάνε σήμερα στο σχολείο. 
Μια πραγματικότητα που δείχνει ότι το δηλητήριο του ρατσισμού έχει χυθεί και χρειάζεται πολύ δουλειά για να αντιμετωπιστεί.