Η Διακήρυξη της Κεσσάνης

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ, ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΥ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ...

3/2/17

Aκόμα υπό κράτηση ο απεργός πείνας στη Λέσβο



Ο Mohamed A. που είναι στην 52η μέρα απεργίας πείνας  οδηγήθηκε το πρωί της 2/2/2017 με σημαντική καθυστέρηση και αστυνομική συνοδεία στην υπηρεσία ασύλου μετά το αίτημα της τελευταίας να παρουσιαστεί για να ληφθούν φωτογραφία και δαχτυλικά αποτυπώματα. Οι αστυνομικοί αρχικά διαβεβαίωναν τον ίδιο και τους αλληλέγγυους ότι θα γίνει άρση της κράτησης και θα γυρίσει στο νοσοκομείο χωρίς φρουρό πια. 
Όταν ολοκληρώθηκε η διαδικασία στην υπηρεσία ασύλου του παραδόθηκε έγγραφο που πιστοποιούσε την μεταγενέστερη αίτηση ασύλου και με βάση αυτό αναστέλλεται η απέλασή του. Στη συνέχεια οδηγήθηκε στην αστυνομική υπηρεσία του κέντρου κράτησης για την λήψη των εγγράφων, όπου του ανακοινώθηκε  ότι το αίτημα του δεν έχει γίνει παραδεκτό ακόμα και έχει μόνο καταγραφεί, οπότε δεν του χορηγείται ακόμα κάρτα αιτούντα άσυλο και άρα δεν θα γίνει άρση της κράτησης. 
Ο Mohamed έχει οδηγηθεί πίσω στο νοσοκομείο και έχει δηλώσει ότι θα συνεχίσει την απεργία πείνας, ενώ βρίσκεται σε κάκιστη ψυχλογική και σωματική κατάσταση.