Η Διακήρυξη της Κεσσάνης

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ, ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΥ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ...

21/2/17

Oι εκπαιδευτικοί υποδέχονται τα προσφυγόπουλα στο Αιγάλεω μαζί με γονείς, εργαζόμενους, παιδιά



ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΑΙΓΑΛΕΩ                                        Αιγάλεω 20/2/17

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΥΠΟΔΕΧΤΗΚΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ ΜΕ ΜΙΑ ΑΓΚΑΛΙΑ ΤΑ ΠΡΟΣΦΥΓΟΠΟΥΛΑ

     Χαιρετίζουμε τους εκπαιδευτικούς του Συλλόγου Εκπ/κων Π.Ε. Αιγάλεω, τους γονείς, τους εργαζομένους και τους μαζικούς φορείς του Αιγάλεω που υποδέχτηκαν σήμερα με μαζική παρουσία  τα παιδιά του πολέμου στα σχολεία του Συλλόγου μας. Καλωσορίσαμε όλοι μαζί τα παιδιά που βίωσαν τη βαρβαρότητα των ιμπεριαλιστικών πολέμων και το θρησκευτικό φανατισμό, τους βομβαρδισμούς των σπιτιών και των σχολείων τους, την ορφάνια, και τον αναγκαστικό ξεριζωμό. Καλωσορίζουμε τα παιδιά του πόνου και της προσφυγιάς, τα παιδιά που μόνα τους ή με τους γονείς τους διέσχισαν βουνά περπατώντας χιλιάδες χιλιόμετρα, που πάλεψαν με τα κύματα, που έγιναν αντικείμενα εκμετάλλευσης στην προσπάθειά τους να ζήσουν μια αξιοπρεπή ζωή.


   Καλωσορίσαμε τα παιδιά, θύματα της προσφυγικής-μεταναστευτικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των κυβερνητικών πολιτικών, τα οποία αφού εγκλωβίστηκαν μαζί με τους γονείς τους στη χώρα μας, αναγκάζονται να ζουν στο περιθώριο των πόλεών μας αποκλεισμένα από την κοινωνική ζωή και φυλακισμένα ουσιαστικά σε στρατόπεδα με απαράδεκτες συνθήκες διαβίωσης.




   Για τους εκπαιδευτικούς του Συλλόγου μας η θέση των παιδιών δεν είναι οι καταυλισμοί, οι παγωμένες μέρες και νύχτες σε σκηνές και πρόχειρα καταλύματα, οι δρόμοι. Είναι η στέγασή με ανθρώπινες συνθήκες, η φροντίδα για σίτιση και η  εκπαίδευσή τους μαζί με τα παιδιά μας. Γιατί η θέση ΟΛΩΝ των παιδιών ανεξάρτητα από φύλο, θρησκεία, καταγωγή είναι στα πρωινά ΣΧΟΛΕΙΑ. Γιατί και οι μνήμες μας είναι ζωντανές. Εμείς που ζούμε σ’ αυτόν τον τόπο, εγγόνια και δισέγγονα προσφύγων, παιδιά και εγγόνια μεταναστών, δεν μπορούμε να ανεχτούμε ξενοφοβικές και ρατσιστικές κραυγές που κηρύττουν το φόβο και το μίσος. Οι Έλληνες ξέρουμε καλά τι θα πει ξεριζωμός, προσφυγιά και μετανάστευση.



    Οι εκπαιδευτικοί του Συλλόγου μας στα χρόνια της κρίσης δίνουμε αγώνα να κρατήσουμε τα σχολεία μας ανοικτά, να μη λείψει σε κανένα μαθητή μας το φαγητό, το ρεύμα, τα βιβλία και η μόρφωση. Δίνουμε αγώνα να ανθίζει το χαμόγελο, η αισιοδοξία, η αξιοπρέπεια και η ελπίδα στην ψυχή των ελληνόπουλων που δοκιμάζονται από την Κρίση. Με τον ίδιο αλληλέγγυο τρόπο που στεκόμαστε δίπλα σε κάθε συνάνθρωπό μας θα σταθούμε και στο πλευρό των προσφυγόπουλων αγωνιζόμενοι για το δικαίωμά τους στη μόρφωση και την αξιοπρεπή ζωή.



    Θα σταθούμε στο πλευρό των προσφυγόπουλων για να τα προστατεύσουμε από τις πολιτικές αποκλεισμού και από το δηλητήριο του μίσους. Παιδεία σημαίνει ΑΝΘΡΩΠΙΑ για τους αδύναμους, ανοχή στη διαφορετικότητα, δημοκρατία, συνεργασία και αλληλεγγύη. Με αυτές τις διαχρονικές αξίες θέλουμε να μεγαλώσουμε τα παιδιά μας. Θα στηρίξουμε τη δουλειά των συναδελφισσών/φων μας στα σχολεία που θα ενταχθούν τα παιδιά και θα απαιτήσουμε από την κυβέρνηση να ικανοποιηθούν όλα τα δικαιώματά τους για συνεκπαίδευση σε πρωινά τμήματα των σχολείων μας όπως και για τη βελτίωση των όρων εκπαίδευσης και ζωής όλων των παιδιών μας.

                             Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                          Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                          ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΒΑΪΝΑΣ                     ΣΤΕΛΛΑ ΤΡΑΓΑ