Η Διακήρυξη της Κεσσάνης

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ, ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΥ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ...

27/4/17

Κάλεσμα για Εργατική Πρωτομαγιά


ΜΑΖΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΝΤΟΠΙΟΙ  ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ


Κάθε χρόνο σε όλο τον κόσμο εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι διαδηλώνουν την εργατική Πρωτομαγιά ενάντια στην εκμετάλλευση, για καλύτερους μισθούς, λιγότερες ώρες και καλύτερες συνθήκες δουλειάς, ασφάλιση, εργατικά δικαιώματα, για την εργατική χειραφέτηση και την κοινωνική απελευθέρωση.
Μαζί με αυτές τις διεκδικήσεις έρχονται στο προσκήνιο η απαίτηση και οι αγώνες των καταπιεσμένων όλου του κόσμου για ειρήνη, φιλία των λαών, για να πάψουν οι λαοί να αποτελούν κρέας για τα κανόνια των μεγιστάνων του πλούτου, που ανταγωνίζονται για να ελέγχουν τις περιοχές, τις πηγές ενέργειας, τους δρόμους μεταφοράς, τις αγορές, να πολλαπλασιάζουν τα κέρδη τους, που είναι βαμμένα  με αίμα.
Φέτος στη χώρα μας οι εργάτες, η νεολαία, οι φτωχοί της χώρας μας,  που υποφέρουμε από τα μέτρα που μας επιβάλλουν το κεφάλαιο, η Ε.Ε., το Δ.Ν.Τ. και οι υποτακτικές κυβερνήσεις τους, θα διαδηλώσουμε σε μια ανεξάρτητη, ταξική Πρωτομαγιά. Θα απαιτήσουμε να μη ζήσουμε σαν σκλάβοι, αλλά να αγωνιστούμε και να διεκδικήσουμε τον πλούτο που παράγουμε και τον κόσμο που μας ανήκει. 
Φέτος, στην Ελλάδα, οι ντόπιοι είμαστε ακόμα πιο κοντά και με τους πρόσφυγες και τους μετανάστες που βρίσκονται στη χώρα, κόντρα στις φασιστικές και ρατσιστικές δυνάμεις. Θέλουμε ντόπιοι και πρόσφυγες να παλέψουμε μαζί ενάντια στις ξενοφοβικές πολιτικές της Ε.Ε. και των κυβερνήσεων για :
-       Να σταματήσουν οι πόλεμοι, οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και οι εγκληματικές επιθέσεις των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ, των τοπικών κυβερνήσεων και ολιγαρχιών, του ΙSIS.
-       Προστασία των προσφύγων, χορήγηση ασύλου σε όλους χωρίς απορρίψεις και γραφειοκρατικές καθυστερήσεις. Να ανοίξουν τα σύνορα της Ευρώπης για τους πρόσφυγες και για ελεύθερη μετακίνηση ανάμεσα στις χώρες. Να σταματήσουν οι απελάσεις και οι εγκλεισμοί. Να κλείσουν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης.
-       Αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης, σίτισης και ίσα δικαιώματα στη δουλειά, τη μόρφωση, την υγειονομική περίθαλψη. Όχι στην απομόνωση-γκετοποίηση των προσφύγων. Στέγαση των προσφύγων σε κατοικίες μέσα στις πόλεις και τις γειτονιές μας.
-       Να ζήσουμε όλοι και όλες μαζί σε ένα κόσμο ειρήνης, φιλίας, αλληλεγγύης των λαών χωρίς εκμετάλλευση και διακρίσεις.
Συγκέντρωση για την Εργατική Πρωτομαγιά
Δευτέρα 1/5 στο Μουσείο, Λ. 28ης Οκτωβρίου (Πατησίων) 11 πμ

Συντονισμός για το Προσφυγικό – Μεταναστευτικό
σωματείων – φοιτητικών συλλόγων – συλλογικοτήτων