Η Διακήρυξη της Κεσσάνης

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ, ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΥ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ...

1/5/17

Διαδήλωση για την εργατική πρωτομαγιά

Με μαζική συμμετοχή πραγματοποιήθηκε η ταξική συγκέντρωση για την εργατική πρωτομαγιά στο Μουσείο, έπειτα από κάλεσμα της πρωτοβουλίας πρωτοβάθμιων σωματείων.

Στην ταξική συγκέντρωση πήραν το λόγο και απεύθυναν χαιρετισμούς εκπρόσωποι σωματείων καθώς και πρόσφυγες από τον καταυλισμό του Σκαραμαγκά.

Στη διαδήλωση που ακολούθησε, μ
ε το πανό του Συντονισμού για το προσφυγικό, μαζί πρόσφυγες και ντόπιοι διαδηλώσαμε ενάντια στην εκμετάλλευση, για καλύτερες συνθήκες εργασίας, για την εργατική χειραφέτηση και την κοινωνική απελευθέρωση, αλλά και για τον τερματισμό των πολέμων και των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, των τοπικών κυβερνήσεων και ολιγαρχιών, του ΙSIS, που προκαλούν τον θάνατο και την δυστυχία εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων, που προξενούν την καταστροφή και την προσφυγιά.

Διαδηλώσαμε για να απαιτήσουμε το άνοιγμα των συνόρων για όλους τους πρόσφυγες, τη χορήγηση ασύλου σε όλους, το σταμάτημα των απελάσεων και των εγκλεισμών, αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης και ίσα δικαιώματα στη δουλειά, τη μόρφωση, την υγειονομική περίθαλψη, τη στέγαση των προσφύγων σε κατοικίες μέσα στις πόλεις και τις γειτονιές μας.

Να διεκδικήσουμε έναν ένα κόσμο ειρήνης, φιλίας, αλληλεγγύης των λαών χωρίς εκμετάλλευση και διακρίσεις.

Δείτε εκτενέστερη ανταπόκριση, βίντεο με ομιλίες και στιγμιότυπα από το συλλαλητήριο στην ιστοσελίδα Παντιέρα πατώντας εδώ

Παρακάτω περισσότερες φωτογραφίες




Συντονισμός για το Προσφυγικό – Μεταναστευτικό