Η Διακήρυξη της Κεσσάνης

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ, ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΥ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ...

6/5/17

Σκαραμαγκάς: Συνεχίζεται η παρεμπόδιση της επικοινωνίας του κινήματος με τους πρόσφυγες

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΦΟΡΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

Την Κυριακή 30/4 το απόγευμα κλιμάκια από το Συντονισμό για το Προσφυγικό-Μεταναστευτικό σωματείων-φοιτητικών συλλόγων και συλλογικοτήτων επισκέφτηκαν τους καταυλισμούς προσφύγων σε Ελαιώνα και Σκαραμαγκά, προκειμένου να ενημερώσουν και να καλέσουν τους πρόσφυγες για την ανεξάρτητη συγκέντρωση για την Εργατική Πρωτομαγιά στο Μουσείο.

Στο Σκαραμαγκά μετά το μοίρασμα του καλέσματος στους πρόσφυγες, αστυνομικοί παρεμπόδισαν την αποχώρηση της αντιπροσωπείας του ΣΥΠΡΟΜΕ, μεταξύ των οποίων συνδικαλιστές και δημοτικοί σύμβουλοι, και ειδοποίησαν περιπολικά τα οποία κατέφτασαν, προκειμένου να προσαγάγουν τους αντιπροσώπους στη ΓΑΔΑ.


Σε τηλεφωνική διαμαρτυρία εκπροσώπων του ΣΥΠΡΟΜΕ  με τη ΓΑΔΑ, οι υπεύθυνοι που ήταν ενήμεροι για την επιχειρούμενη προσαγωγή, ισχυρίστηκαν ότι απαγορεύεται το μοίρασμα ανακοινώσεων, χωρίς άδεια από το Υπουργείο, ότι το Ναυτικό είναι υπεύθυνο για το Σκαραμαγκά και αυτό ειδοποίησε και ζήτησε τις συλλήψεις. Μετά την έντονη διαμαρτυρία για το πρωτοφανές της απαγόρευσης μοιράσματος καλέσματος για συγκέντρωση την παγκόσμια μέρα της Εργατικής Πρωτομαγιάς και για την πολιτική ευθύνη για τις αντιδημοκρατικές απαγορεύσεις οι προσαγωγές ακυρώθηκαν.

Παραμένει, όμως, η πολιτική ευθύνη της κυβέρνησης, των Υπουργείων Μεταναστευτικής Πολιτικής, Εσωτερικών και Εθνικής Άμυνας και των αστυνομικών και στρατιωτικών μηχανισμών για το καθεστώς απομόνωσης, γκετοποίησης, εγκλεισμού των προσφύγων και για την απαγόρευση, παρεμπόδιση και την επιχείρηση ποινικοποίησης της επικοινωνίας του εργατικού, νεολαιίστικου, λαϊκού  κινήματος  με τους πρόσφυγες. Η επίκληση της έλλειψης προηγούμενης άδειας εισόδου από το Υπουργείο είναι προσχηματική και υποκριτική, καθώς ανάλογα αιτήματα το προηγούμενο διάστημα έχουν απορριφτεί με αστείες δικαιολογίες ή τις ελάχιστες φορές που έχουν εγκριθεί περιορίζουν τον αριθμό σε 2-3 ανθρώπους.

Πρόκειται για πολιτική που δίνει αέρα στα πανιά των ξενοφοβικών, οπισθοδρομικών δυνάμεων από το πολιτικό και οικονομικό τοπικό κατεστημένο για να κλιμακώσουν τη στοχοποίηση των προσφύγων ως εύκολα εξιλαστήρια για τα λαϊκά προβλήματα στις διάφορες περιοχές. Πρόκειται για πολιτική που ενισχύει την ασυδοσία ρατσιστικών και φασιστικών οργανώσεων και της εγκληματικής Χ.Α. για να εντείνουν τις δολοφονικές επιθέσεις τους  ενάντια σε πρόσφυγες και μετανάστες, όπως αυτές τις μέρες σε Χίο, Ασπρόπυργο.

Απαιτούμε την ελεύθερη επικοινωνία του κινήματος με τους πρόσφυγες και μετανάστες.

Συντονισμός για το Προσφυγικό – Μεταναστευτικό
σωματείων – φοιτητικών συλλόγων – συλλογικοτήτων
http://syprome.blogspot.gr/