Η Διακήρυξη της Κεσσάνης

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ, ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΥ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ...

23/10/17

Ανακοίνωση του Συντονισμού Λέσβου για τον αγώνα των αφγανών προσφύγων



Αγώνας για ζωή κι ελευθερία!!!
Πολλοί Αφγανοί, γυναίκες, άνδρες και πάνω από 30 παιδιά βρίσκονται από το Σάββατο 21/10 το απόγευμα στη Πλατεία Σαπφούς της Μυτιλήνης, αγανακτισμένοι από τις απάνθρωπες συνθήκες διαβίωσης που αντιμετωπίζουν στο Κέντρο Κράτησης της Μόριας. 
Δηλώνουν ότι είναι πρόσφυγες κι όχι εγκληματίες κι αγωνίζονται για το αυτονόητο δικαίωμα τους να φύγουν από το νησί και την χώρα.
Ο αγώνας τους για ζωή και ελευθερία έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις αντιμεταναστευτικές πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ελληνικής κυβέρνησης, όπως και με την συμφωνία Ε.Ε. - Τουρκίας που εγκλωβίζει χιλιάδες πρόσφυγες στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.
Ο δρόμος του αγώνα είναι η μόνη επιλογή που έχουν πρόσφυγες και μετανάστες/τριες για ανθρώπινες συνθήκες ζωής, για ανατροπή όλων των εμποδίων που τους κλείνουν το δρόμο.
Στηρίζουμε τον αγώνα τους και καλούμε όλο τον δημοκρατικό και προοδευτικό λαό της Λέσβου να σταθεί στο πλευρό τους με την παρουσία του στην πλατεία Σαπφούς.
Καταγγέλλουμε την παρέμβαση της αστυνομίας που κάνει συνεχή εξακρίβωση στον κόσμο που βρίσκεται πάνω στην πλατεία και συνομιλεί με τους πρόσφυγες.
 Μυτιλήνη 23/10/2017
 Συντονισμός Λέσβου για το Προσφυγικό - Μεταναστευτικό