Η Διακήρυξη της Κεσσάνης

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ, ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΥ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ...

8/11/17

Ανακοίνωση του ΣΥΠΡΟΜΕ για την πρωτοφανή απαίτηση της Γερμανικής πρεσβείας αποκλεισμού γυναίκας-πρόσφυγα από την αντιπροσωπεία των απεργών πείνας


ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ ΕΜΦΥΛΗ «ΔΙΑΛΟΓΗ» ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ

ΜΕ ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ ΠΕΙΝΑΣ

Σήμερα, Τετάρτη, 8/11, πορεία προσφύγων και αλληλέγγυων ξεκίνησε από το Σύνταγμα, που συνεχίζεται για 8η μέρα η απεργία πείνας 14 προσφύγων (7 γυναικών και 7 ανδρών) για το δικαίωμα στην επανένωση των χωρισμένων οικογενειών, πορεία προς τη Γερμανική πρεσβεία.

Η πορεία έγινε υπό βροχή με πλήθος  παιδιών και  γυναικών ανάμεσα στους πρόσφυγες, και κατευθύνθηκε προς την πρεσβεία της Γερμανίας, προκειμένου να γίνει η παράσταση που είχε ζητηθεί από την πρεσβεία. Σκοπός να κατατεθούν τα αιτήματα των προσφύγων για πραγματοποίηση των εγκριμένων επανενώσεων, που φτάνουν τις 4.500, προσφύγων που βρίσκονται στη χώρα μας με τους συγγενείς τους στη Γερμανία, οι οποίες καθυστερούν πέραν του 6μηνου με κίνδυνο την ακύρωση τους. Οι καθυστερήσεις και τα εμπόδια δημιουργούνται με συμφωνία της ελληνικής και της γερμανικής κυβέρνησης, υλοποιώντας την αντιπροσφυγική πολιτική της Ε.Ε.

Στην πρεσβεία ο δρόμος είχε αποκλειστεί από κλούβα και πλήθος δυνάμεων καταστολής. Ζητήθηκε να γίνει η παράσταση με συμμετοχή 3 απεργών πείνας και 2 μελών της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης. Η γερμανική πρεσβεία απαίτησε η  αντιπροσωπεία να είναι μόνο 3μελής και μετά από αυτό 3 απεργοί πείνας 2 άνδρες και 1 γυναίκα μπήκαν στην είσοδο της πρεσβείας για την παράσταση.

Η πρεσβεία απαγόρευσε τη συμμετοχή  της γυναίκας απεργού-πείνας στην αντιπροσωπεία και απαίτησε να είναι μόνο οι 2 άνδρες στη συνάντηση με μια πρωτοφανή επίδειξη αλαζονείας, σεξισμού, ισλαμοφοβίας και νέων ευρωπαϊκών ηθών.  Αυτή η αυταρχική σεξιστική ενέργεια,  δεν προέρχεται από τον ISIS, αλλά από τη Γερμανία, χώρα της «πολιτισμένης» Ε.Ε., θυμίζοντας τις λίστες της Γερμανίας μιας προηγούμενης εποχής.


Ενδεικτικό της γενικότερης πολιτικής κατεύθυνσης της γερμανικής κυβέρνησης, ήταν ότι υπέδειξε στους πρόσφυγες να αντικατασταθεί η γυναίκα από εκπρόσωπο ΜΚΟ, γεγονός που μαρτυρά την επιχείρηση της Ε.Ε. για την ανάδειξη βολικών διαμεσολαβητών αντί του κινήματος αλληλεγγύης και για την ΜΚΟοποίηση και ενσωμάτωση των κινήσεων συμπαράστασης στους πρόσφυγες.

Η αντιπροσωπεία των προσφύγων δεν δέχτηκε τον εξευτελιστικό αποκλεισμό και τον καθορισμό του ποιοι θα την εκπροσωπούν στην παράσταση στην Γερμανική Πρεσβεία και αποχώρησε.

Δυναμώνουμε την αλληλεγγύη μας στους πρόσφυγες μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους!

Στεκόμαστε στο πλευρό τους και στις ανάγκες του αγώνα των προσφύγων απεργών πείνας.

8/11/2017

Συντονισμός για το Προσφυγικό – Μεταναστευτικό

σωματείων – φοιτητικών συλλόγων – συλλογικοτήτων