Η Διακήρυξη της Κεσσάνης

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ, ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΥ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ...

5/1/18

Ανοικτή Σύσκεψη για τη διοργάνωση των κινητοποιήσεων στις 17/3



Κάλεσμα σε Ανοιχτή Σύσκεψη προετοιμασίας των κινητοποιήσεων για διεθνή μέρα δράσης

 ενάντια σε ρατσισμό-φασισμό το Σάββατο στις 17 Μάρτη



Την Πέμπτη 11 Γενάρη, σας καλούμε στα γραφεία της ΔΟΕ, Ξενοφώντος 15Α στο Σύνταγμα στις 8 μ.μ. σε Ανοιχτή Σύσκεψη για τη συνδιοργάνωση κινητοποιήσεων ενάντια σε ρατσισμό-φασισμό το Σάββατο 17 Μάρτη 2018, δύο χρόνια μετά από την έναρξη της εφαρμογής της ρατσιστικής συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας που συνυπέγραψε και συνεχίζει να εφαρμόζει η Ελλάδα. Η 17 Μάρτη είναι ημερομηνία διεθνούς κινητοποίησης σε μια σειρά χώρες.




Ο τραγικός πολλαπλασιασμός των πνιγμών στη Μεσόγειο (πάνω από 8000 καταγραμμένοι νεκροί το 2016-2017 στην ανοιχτή θάλασσα ανάμεσα στη Λιβύη και την Ιταλία) και η φρίκη των χρηματοδοτούμενων από την ΕΕ σκλαβοπάζαρων μεταναστών και προσφύγων στη Λιβύη είναι έργο της πολιτικής "αποτροπής" που εφαρμόζουν Ελλάδα και Τουρκία στο Αιγαίο και χρειάζεται να σημάνουν συναγερμό για όλους μας.



Η αντιπροσφυγική πολιτική της κυβέρνησης και της Ε.Ε. συνεχίζεται με τις απελάσεις, τις επαναπροωθήσεις, τους εγκλεισμούς, τη γκετοποίηση και τη στέρηση του δικαιώματος των προσφύγων σε προστασία και ελευθερία.  Οι ζωές των εγκλωβισμένων προσφύγων που βρίσκονται σε κίνδυνο στα νησιά και στην ενδοχώρα μέσα στις παγωμένες σκηνές για άλλον ένα χειμώνα και οι δηλώσεις του αρμόδιου υπουργού Γ. Μουζάλα πως δεν μπορούν να αποκλειστούν νέοι θάνατοι από το κρύο, πρέπει να κινητοποιήσουν ευρύτερες κοινωνικές δυνάμεις με στόχο τη μετεγκατάστασή τους από τα hot-spot του Αιγαίου και τα άθλια προσφυγικά στρατόπεδα της ενδοχώρας σε διαμερίσματα με ανθρώπινες συνθήκες και πλήρη δικαιώματα. Για το άνοιγμα των συνόρων και για την παροχή ασύλου σε όποια χώρα της ΕΕ αποφασίζουν να ζήσουν οι ίδιοι.



H άνοδος της φασιστικής απειλής στην Ευρώπη με την είσοδο ακροδεξιών κομμάτων στη κυβέρνηση της Αυστρίας και στη Βουλή της Γερμανίας όπως και το πέρασμα της Μαρί Λεπέν στο δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία, οι εκστρατείες του Τράμπ, με τις απειλές για πυρηνικό χτύπημα, νέες επεμβάσεις, την ισλαμοφοβία, το σεξισμό και τον ρατσισμό της αστυνομίας που δολοφονεί εκατοντάδες έγχρωμους, έχουν αναπτερώσει τις ελπίδες της ακροδεξιάς στην Ευρώπη και της Χρυσής Αυγής στην Ελλάδα για νέες εξορμήσεις στις γειτονιές κατά των μεταναστών και των κινημάτων.



Οι φασιστικές προκλήσεις της Χρυσής Αυγής , παρά την πίεση που δέχεται η φασιστική συμμορία από τη συνεχιζόμενη δίκη της ως εγκληματική οργάνωση χρειάζεται να απαντηθούν με τη μεγαλύτερη δυνατή κινητοποίηση όλων των δυνάμεων του κινήματος που αντιστέκονται στη φασιστική απειλή. Απαιτώντας την Ισόβια καταδίκη των νεοναζί και ενισχύοντας το αντιφασιστικό κίνημα σε κάθε πόλη και γειτονιά, χώρο δουλειάς κι' εκπαίδευσης, το κλείσιμο των γραφείων-ορμητηρίων τους.



Η αναβάθμιση της βάσης της Σούδας, η συνεχιζόμενη παρουσία του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο και η συμμετοχή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς εντείνουν την ανησυχία μας για τη συνέχιση των πολέμων, για νέους ξεριζωμένους ανθρώπους, νέα θύματα των επεμβάσεων στη Μέση Ανατολή και την Αφρική με ευθύνη και της Ελλάδας και υπογραμμίζουν την ανάγκη να δυναμώσουν οι αντιπολεμικές, αντιιμπεριαλιστικές και φιλειρηνικές κινητοποιήσεις για να τους σταματήσουμε.



Για όλους αυτούς τους λόγους σας καλούμε να συζητήσουμε και να συναποφασίσουμε με τον πιο μαζικό και ενωτικό τρόπο τις κινητοποιήσεις της 17 Μάρτη στην Αθήνα.



Κινητοποιήσεις που χρειάζεται να αναδεικνύουν τόσο τα τραγικά αποτελέσματα των ασκούμενων αντιπροσφυγικών πολιτικών, που θρέφουν την ξενοφοβία και συμβάλουν στην άνοδο της ακροδεξιάς, όσο και τις ευθύνες της ΕΕ και της Ελληνικής κυβέρνησης γι' αυτές.

Να συσπειρώνουν τις μεγαλύτερες δυνατές δυνάμεις αλληλεγγύης και αντίστασης στο ρατσισμό και τον φασισμό.

Να ενώνουν εργαζόμενους, νέους, ανέργους, πρόσφυγες και μετανάστες σε ένα κοινό μέτωπο ενάντια στη μνημονιακή φτώχεια, τον πόλεμο και τον ρατσισμό, διεκδικώντας ίσα δικαιώματα για τους μετανάστες και τους πρόσφυγες, καλύτερη ζωή για όλους.

4/1/2018

· Δίκτυο Κοινωνικής Υποστήριξης Προσφύγων και Μεταναστών

· ΚΕΕΡΦΑ

· Κίνηση "Απελάστε το Ρατσισμό"

· ΣΥΠΡΟΜΕ-Συντονισμός για το προσφυγικό-μεταναστευτικό σωματείων, φοιτητικών συλλόγων  και συλλογικοτήτων