Η Διακήρυξη της Κεσσάνης

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ, ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΥ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ...

17/3/18

Βίντεο-φωτογραφίες από τις διαδηλώσεις σε Αθήνα και Λέσβο

Στη σκιά του θανάτου των τουλάχιστον 14 προσφύγων που πνίγηκαν στη θαλάσσια περιοχή του Πόρου, νοτιοανατολικά του Αγαθονησίου,έγιναν οι σημερινές διαδηλώσεις σε πολλές πόλεις της χώρας. Μεταξύ των πνιγμένων είναι και τέσσερα παιδιά που ανασύρθηκαν νεκρά, μετά από τη βύθιση ξύλινου σκάφους με το οποίο αναζητούσαν σωτηρία από τον πόλεμο 20 πρόσφυγες.
Αθήνα, Ομόνοια, Βουλή, γραφεία Ε.Ε..

Μπορείτε να δείτε το βίντεο και πατώντας εδώ  



Μπορείτε να δείτε το βίντεο και πατώντας εδώ
Ένα πολύχρωμο και πολύβουο ποτάμι ντόπιων, προσφύγων, μεταναστών διαδήλωσε ενάντια στο ρατσισμό, το φασισμό, τον πόλεμο, τη φτώχεια. Όλοι μαζί βροντοφώναξαν
-Να καταργηθούν οι ρατσιστικές συμφωνίες ΕΕ-Τουρκίας-Λιβύης

-Ίσα δικαιώματα και άσυλο για τους πρόσφυγες. Ανοικτά σύνορα.

-Να κλείσουν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Αξιοπρεπής στέγαση μέσα στις πόλεις, σίτιση, περίθαλψη, μόρφωση, δουλειά για όλους. Όλα τα προσφυγόπουλα καλοδεχούμενα να ενταχθούν ισότιμα στα πρωινά σχολεία, με τάξεις υποδοχής και μετακίνηση από τα κάμπ.

-Να σταματήσουν οι πόλεμοι, οι επεμβάσεις, να κλείσουν οι βάσεις του ΝΑΤΟ, να φύγει η Frontex.
  

 

Λέσβος, Πορεία στην πόλη

Πορεία προσφύγων και κατοίκων της Μυτιλήνης έγινε το Σάββατο 17/3 στην πόλη διατρανώνοντας την αντίθεσή τους στην συμφωνία Ε.Ε. - Τουρκίας που εγκλωβίζει χιλιάδες πρόσφυγες στα ελληνικά νησιά.

Οι διαδηλωτές μεταξύ των άλλων διαδήλωσαν για να κλείσει το «στρατόπεδο» της Μόριας και να σταματήσουν οι διώξεις σε βάρος των 35 προσφύγων για τα γεγονότα του περασμένου Ιουλίου.
Μπορείτε να δείτε το βίντεο και πατώντας εδώ