Η Διακήρυξη της Κεσσάνης

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ, ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΥ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ...

5/11/17

Αριστοτέλης: Καλωσορίζουμε την Κυριακή 12/11 τα παιδιά της πακιστανικής κοινότητας στο 144ο ΔΣ και καλούμε εκπαιδευτικούς, μαθητές και εργαζόμενους να συμμετέχουν

1/1/2017

Ενημερωθήκαμε ότι παραχωρήθηκε από το δήμο Αθηναίων το σχολικό κτήριο του 144ου ΔΣ Αθηνών στην Πακιστανική Κοινότητα για να λειτουργήσει τις Κυριακές σχολείο εκμάθησης της μητρικής γλώσσας για τα παιδιά, και της ελληνικής γλώσσας για τις μητέρες τους.

Δηλώνουμε αποφασιστικά:

1. Καλωσορίζουμε τους μαθητές και τις μαθήτριες της πακιστανικής κοινότητας. Δηλώνουμε ότι τα σχολεία μας είναι ανοιχτά για να συμβάλλουν στην μόρφωση και την εκπαίδευσή τους. Θεωρούμε όλα τα παιδιά, ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΠΑΙΔΙΑ, ανεξάρτητα από χρώμα, φυλή, φύλο, θρησκεία ή εθνικότητα. Είναι αναφαίρετο δικαίωμα των παιδιών αυτών να μάθουν τη μητρητική τους γλώσσα και είναι χαρά μας να φιλοξενούμε το σχολείο εκμάθησης της γλώσσας τους μέσα στα σχολικά κτήρια και στις γειτονιές μας. Γι’ αυτό καλούμε εκπαιδευτικούς, γονείς, μαθητές και εργαζόμενους να συμμετέχουν στο καλωσόρισμα τους την Κυριακή 12/11, ημέρα έναρξης των μαθημάτων στο κτήριο του 144ου ΔΣ Αθηνών (Χατζηαποστόλου και Μετοχίτη, Μετρό Σεπολίων) και να υψώσουν τοίχος προστασίας απέναντι σε ρατσιστικές και φασιστικές επιθέσεις.

Το πιο σπουδαίο πράγμα για κάθε κοινωνία είναι να μπορεί να αναπτύσσει την ικανότητα της να ζουν όλοι με όλους. Ιδανική κοινότητα είναι αυτή που ο φόβος είναι έξω από τα σπίτια, τα σχολεία και τις σκέψεις των ανθρώπων. Παιδιά που ζουν με άλλα παιδιά ξέρουν να αντλούν από την ποικιλία, διατηρώντας παράλληλα την ιδιαίτερη ταυτότητα τους. Με τον διωγμό/αποκλεισμό και μη συγχρωτισμό με τους «άλλους» υποβαθμίζεται ακόμη περισσότερο η ικανότητα συγχρωματισμού με οποιοδήποτε «άλλο» ή διαφορετικό.

Καλλιεργώντας και στερεώνοντας το φόβο άρα και τον αποκλεισμό για τους «άλλους» φτιάχνεται ένας τοίχος που είναι τοίχος και για «εμάς» και για «τα δικά μας παιδιά». Το σύνορο είναι και για τους δυο και έτσι ο φόβος γιγαντώνεται.

Με λίγα λόγια, αν μάθουμε στα παιδιά να φυλάγονται και όχι να ζουν αρμονικά με τους άλλους, τα μαθαίνουμε να είναι δυστυχισμένα, γιατί χαρά σημαίνει εμπιστοσύνη και όχι κλείσιμο και ανταγωνισμός.

2. Η δολοφονική οργάνωση της Χρυσής Αυγής θέλει να παρεμποδίσει τη λειτουργία του σχολείου της Πακιστανικής Κοινότητας με τον ίδιο τρόπο και για τους ίδιους λόγους που επιτέθηκε στα προσφυγόπουλα στο Ικόνιο και στο Πέραμα, στο 66ο Γυμνάσιο, που δολοφόνησε τον Παύλο Φύσσα και τον Σαχζάτ Λουκμάν, που χτύπησε τους συνδικαλιστές στο Πέραμα, που επιτέθηκε στο φοιτητή στο Μενίδι και στους μετανάστες εργάτες γης στον Ασπρόπυργο.

Ο στόχος τους είναι να τα βάλουμε οι φτωχοί με τους φτωχούς για να κρυφτούν οι πραγματικοί ένοχοι για την καταβύθιση της ζωής μας, οι χορτάτοι αυτού του κόσμου και τα επιτελεία τους, κυβέρνηση, κράτος, κεφάλαιο, ΕΕ και ΔΝΤ.

Οι φασίστες στην περιοχή με απολύτως οργανωμένο και συντονισμένο τρόπο, προσπαθούν να δημιουργήσουν ρατσιστικό, ξενοφοβικό κλίμα στα πλαίσια της φασιστικής και ναζιστικής της ιδεολογίας. Διαδίδουν απίστευτα ψέματα σχετικά με το σχολείο της Πακιστανικής Κοινότητας, σπέρνουν ψευδείς ειδήσεις, συκοφαντούν εκπαιδευτικούς και γονείς, απειλούν! Προσπαθούν να δημιουργήσουν κλίμα εμπόλεμο, να ποτίσουν τις καρδιές μικρών παιδιών με το δηλητήριο του φασισμού και του ρατσισμού.

3. Καλούμε γονείς και μαθητές, εκπαιδευτικούς και εργαζόμενους, το λαό των Σεπολίων και του Κολωνού να μην αποδεχτούν το ρατσιστικό, ξενοφοβικό και φασιστικό παραλήρημα αλλά να υψώσουν αποφασιστικό τοίχος απέναντι σε αυτές στις οργανωμένες προσπάθειες. Δεν βρίσκεται απέναντί μας ο μετανάστης, ο πρόσφυγας, ο άνθρωπος της δουλειάς και του μόχθου.

Απέναντι μας είναι όλες οι κυβερνήσεις που ψηφίζουν μνημόνια, ανάμεσά τους και η σημερινή, που εξωθούν στη φτώχεια, την ανεργία και την ανέχεια το λαό μας, οι χορτάτοι αυτού του κόσμου που για να συνεχίζουν να κερδοφορούν λεηλατούν τα εργατικά δικαιώματα καθώς και οι υπερεθνικοί οργανισμοί τους, η ΕΕ και το ΔΝΤ, οι τράπεζες και το κεφάλαιο. Απέναντί μας είναι το ανάλγητο κράτος και η Δημοτική Αρχή που αφήνουν τα σχολεία μας χωρίς χρηματοδότηση, να τους λείπει ακόμα και το χαρτί και το μελάνι. Οι άνθρωποι της δουλειάς και του μόχθου που αγωνίζονται για τη μόρφωση των παιδιών τους, ότι εθνότητας κι αν είναι, ότι χρώματος και θρησκείας, είναι οι δικοί μας άνθρωποι.

4. Η πακιστανική Κοινότητα ακολούθησε όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες για την παραχώρηση του χώρου, η οποία εγκρίθηκε ομόφωνα από το Δημοτικό συμβούλιο στις 19/10. Άλλωστε το ίδιο κάνουν και όλες οι άλλες κοινότητες άλλων εθνοτήτων στη χώρα μας. Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και για τα ελληνόπουλα της διασποράς (Ευρώπη, Αμερική, Αυστραλία, Αφρική, Μέση Ανατολή κ.λπ.) όπου η εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμά τους και υποχρέωση του κάθε κράτους να το διευκολύνει με βάση τα δικαιώματα του παιδιού και του ανθρώπου.

Τέλος, δηλώνουμε ότι θα περιφρουρήσουμε τα σχολεία μας και του εκπαιδευτικούς του σωματείου μας από το ρατσισμό, τον τρόμο και το φασισμό. Ξέρουμε ότι η φασιστική ιδεολογία και τα κόμματα της, επιδιώκει να τα βάλουμε οι φτωχοί με τους φτωχούς για να κρυφτούν οι πραγματικοί ένοχοι για την καταβύθιση της ζωής μας, κυβέρνηση, κράτος, κεφάλαιο, ΕΕ, ΔΝΤ. Δε θα τους κάνουμε τη χάρη. Θα δυναμώσουμε μέσα σε κάθε τάξη, σε κάθε διδασκαλία, σε κάθε γιορτασμό, την πάλη μας ενάντια στις φασιστικές ιδέες, το ναζισμό και τις πρακτικές τους. Με τη συλλογική μας δράση και απεύθυνση, με την οργάνωση της κοινωνικής αλληλεγγύης, θα προσπαθήσουμε να σπάσουμε κάθε υποστύλωμα του κοινωνικού εκφασισμού και κανιβαλισμού.

Για εμάς

όλα τα παιδιά έχουν θέση στα σχολεία μας, πολύ δε περισσότερο τα φτωχά παιδιά

Κάθε πεινασμένο παιδί, είναι κόμπος στο δικό μας στομάχι.

Κάθε αμόρφωτο παιδί, είναι μια χαμένη ελπίδα για όλους μας.

Κάθε φοβισμένο παιδί, είναι ένα μέλλον φόβου και μίσους για όλους μας.

Κάθε παιδί με αναπηρία, κάθε παιδί με ειδικές ανάγκες που αφήνεται αβοήθητο από ένα ανάλγητο κράτος, είναι μια γροθιά στην εκπαίδευση των όλων και των ίσων.

Δηλώνουμε πως θα πράξουμε ό,τι περνάει από τα χέρια και την ψυχή μας, για να δυναμώσουν οι ιδέες μιας απελευθερωμένης, ανεξάρτητης, αδούλωτης, δημοκρατικής και χειραφετημένης κοινωνίας.

Η μάχη ενάντια στις ναζιστικές ιδέες είναι μάχη:

§ Της γνώσης ενάντια στην αμορφωσιά

§ Της συλλογικότητας ενάντια στον ατομισμό

§ Της κοινωνικής δράσης ενάντια στους κάθε είδους «σωτήρες»

§ Της ελευθερίας ενάντια στον τρόμο

§ Είναι μάχη ενάντια στα σκοτεινά πλοκάμια του συστήματος εξουσίας

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «ο Αριστοτέλης» θα δώσει τη μάχη σε συντονισμό με τις ΕΛΜΕ, τις λαϊκές συνελεύσεις και τα σωματεία της περιοχής μας, διοργανώνοντας δημόσιες εκδηλώσεις και παρεμβάσεις στα μαθήματα, αντιφασιστικές δράσεις και κινητοποιήσεις ενάντια στην κρατική, εργοδοτική και φασιστική τρομοκρατία.

Καλούμε Συλλόγους ΠΕ και ΕΛΜΕ, τη ΔΟΕ, κάθε εργατικό σωματείο και συνδικάτο να βγάλει αντίστοιχα ψηφίσματα και να στηρίξει με τη μαζική του παρουσία το καλωσόρισμα των παιδιών, στις 12/11, απέναντι σε κάθε φασιστική απόπειρα να εγκαθιδρυθεί η ξενοφοβία και ο ρατσισμός, ο φασισμός και ο ναζισμός στις γειτονιές μας!

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Η πρόεδρος              Ο γραμματέας

               Ρέππα Ντίνα            Σακαρετσάνος Λάμπρος


πηγή: 
http://www.sylaristotelis.com