Η Διακήρυξη της Κεσσάνης

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ, ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΥ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ...

13/11/17

Οι πρόσφυγες στη Μόρια κινητοποιούνται-Ο Συντονισμός Λέσβου στο πλευρό τους



Όλοι στο Κέντρο Κράτησης της Μόριας, Τρίτη 14 Νοεμβρίου, στις 16.30 το απόγευμα
Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας, στηρίζουμε τον αγώνα των προσφύγων της πλατείας Σαπφούς για ζωή και ελευθερία
Ο αγώνας των προσφύγων που βρίσκονται πάνω από τρεις βδομάδες στην πλατεία Σαπφούς συνεχίζεται.Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και οι τοπικοί άρχοντες (Περιφερειάρχης Χριστιάνα Καλογήρου και Δήμαρχος Σπύρος Γαληνός) όχι μόνο αγνοούν τις συνθήκες διαβίωσης αυτών των ανθρώπων αλλά παίζουν και με την ζωή τους. Η υγεία των απεργών πείνας όσο περνούν οι μέρες χειροτερεύει κι εμφανίζουν ήδη σοβαρά συμπτώματα εξάντλησης. Επιπλέον οι αγωνιζόμενοι πρόσφυγες δέχονται σχεδόν καθημερινά διαφόρων ειδών επιθέσεις μπροστά στα μάτια των στελεχών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λέσβου. Χαρακτηριστικά παράδειγματα είναι τα δύο περιστατικά που έγιναν την προηγούμενη βδομάδα. Την Τετάρτη 9/11 ο αντιδήμαρχος Λέσβου Γιώργος Κατζανός προχώρησε σε τραμπούκικες ενέργειες ξηλώνοντας τα πανό διαμαρτυρίας και συγχρόνως επιτίθωντας στους πρόσφυγες ανάμεσά στους οποίους υπήρχαν και οι απεργοί πείνας.
Επίσης την προηγούμενη εβδομάδα ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ Μυτιλήνης αρνήθηκε να την παραλάβει από την πλατεία Σαπφούς γυναίκα απεργό πείνας, το ασθενοφόρο είχε κληθεί μετά από λυποθυμικό επεισόδιο της απεργού. Παρά τις παραινέσεις όσων βρίσκονταν στην πλατεία το πλήρωμα του ασθενοφόρου αρνήθηκε να παραλάβει και έφυγε. Ακολούθησαν έντονες διαμαρτυρίες προς την διοίκηση του ΕΚΑΒ Μυτιλήνης και τελικά στην πλατεία Σαπφούς έφθασε άλλο ασθενοφόρο για να παραλάβη στην παθούσα.
Ο Συντονισμός Λέσβου για το προσφυγικό - μεταναστευτικό καταγγέλλει τα δύο αυτά περιστατικά και δηλώνει ότι δεν θα επιτρέψει άλλες τέτοιες πρακτικές εις βάρος των προσφύγων.
Η κυβέρνηση, όλο το αστικό πολιτικό μπλοκ, μαζί και οι τοπικοί άρχοντες, ενοχλούνται επειδή βλέπουν την τοπική κοινωνία να δηλώνει καθημερινά παρών σε αυτόν τον ανυποχώρητο αγώνα και τρέμουν το κοινό μέτωπο της νεολαίας, των ανέργων, των εργαζόμενων με αυτό των μεταναστών ενάντια σε αυτές τις άθλιες νεοφιλελεύθερες πολιτικές των μνημονίων, της φτώχειας, της Ευρώπης φρούριο και των πολέμων.
Καλούμε τον λαό της Λέσβου να βάλει φρένο στις ξενοφοβικές και φασιστικές πρακτικές, να κατέβει στην πλατεία Σαπφούς και να ενωθεί με αυτόν τον δίκαιο αγώνα των προσφύγων. Συμμετέχουμε στην κοινητοποίηση της Τρίτη 14/11, στις 16:30 στο Κέντρο Κράτησης της Μόριας, στην συγκέντρωση που έχουν καλέσει οι ίδιοι οι πρόσφυγες.
                Ενώνουμε την φωνή μας, με την φωνή των προσφύγων , για ελευθερία , αξιοπρέπεια, ανθρωπια. Δεν υπάρχει κανένα σύνορο που να καταργεί τις παναθρώπινες αξίες.
                Συνεχίζουμε τον αγώνα ενάντια στην ευρώπη φρούριο. Να ανατραπεί η συμφωνία ΕΕ- Τουρκίας.

Συντονισμός Λέσβου για το προσφυγικό - μεταναστευτικό