Η Διακήρυξη της Κεσσάνης

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ, ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΥ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ...

25/11/17

Νέο ναυάγιο στη θάλασσα της Λιβύης

Ακόμα ένα πολύνεκρο ναυάγιο σημειώθηκε στις ακτές της Μεσογείου το Σάββατο, με τουλάχιστον 31 πρόσφυγες-μετανάστες να χάνουν τη ζωή τους, όταν το σκάφος τους ναυάγησε ανοικτά της δυτικής ακτής της Λιβύης. Περίπου 200, περισυνελέγησαν από την ακτοφυλακή και μεταφέρθηκαν πίσω στο λιμάνι της Τρίπολης, σύμφωνα με αξιωματούχους.
Όπως μετέδωσε το Reuters, οι πρόσφυγες-μετανάστες βρίσκονταν πάνω σε δύο σκάφη στα ανοικτά της ακτής κοντά στο Γκαραμπουλί, ανατολικά της Τρίπολης, και το ένα βυθίστηκε.
«Το σκάφος είχε βυθιστεί και ήταν διασκορπισμένοι στη θάλασσα, προσπαθούσαν να κολυμπήσουν προς την ακτή», δήλωσε ο διοικητής της ακτοφυλακής της Αφρικανικής χώρας και συμπλήρωσε πως κατάφεραν να σώσουν γύρω στους 60 ανθρώπους ενώ άλλοι 140 μετανάστες περισυνελέγησαν από το δεύτερο σκάφος.
Οι νεκροί, στους οποίους περιλαμβάνονται παιδιά, μεταφέρθηκαν στη ναυτική βάση της Τρίπολης.
Σχεδόν 3.000 πρόσφυγες-μετανάστες είναι γνωστό πως έχουν χάσει φέτος τη ζωή τους ή είναι αγνοούμενοι αφού προσπάθησαν να φθάσουν δια θαλάσσης στην Ευρώπη, οι περισσότεροι απ' αυτούς πλέοντας από τη Λιβύη στην Ιταλία. Ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (ΔΟΜ) ανακοίνωσε την Παρασκευή (24/11) πως από το 2000 η Μεσόγειος είναι «με μεγάλη διαφορά το πιο φονικό σύνορο στον κόσμο».