Η Διακήρυξη της Κεσσάνης

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ, ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΥ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ...

12/12/17

Ο Συντονισμός της Λέσβου για την πανεργατική απεργία



ΜΑΖΙ ΝΤΟΠΙΟΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΣΤΙΣ 11:00 ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΛΥΚΕΙΑ

Μετά από το επιτυχημένο μοίρασμα που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης έξω από το στρατόπεδο συγκέντρωσης της Μόριας, όπου μοιράστηκαν κείμενα στους μετανάστες για να συμμετέχουν και αυτοί στην γενική απεργία σε κοινό βηματισμό με τους εργαζόμενους της Λέσβου, ο Συντονισμός για το Προσφυγικό Μεταναστευτικό στηρίζει και συμμετέχει στην ταξική απεργιακή συγκέντρωση την Πέμπτη 14/12 στις 11:00 στα Κεντρικά Λύκεια.

Η συγκεκριμένη απεργία πρέπει να αποτελέσει αφετηρία ενός ανυποχώρητου αγώνα για την ανατροπή του κεφαλαίου ΕΕ και ΔΝΤ. Σε μια περίοδο που από την μία συνεχίζεται η πολιτική της φτώχειας και της εξαθλίωσης πάνω στις πλάτες των εργαζομένων και από την άλλη η αντιμεταναστευτική πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με αποτέλεσμα χιλιάδες άνθρωποι να παραμένουν εγκλωβισμένοι σε άθλιες συνθήκες.

Στη Λέσβο το σκηνικό έντασης σχετικά με το προσφυγικό συνεχίζεται. Η Περιφερειακή Αρχή “σφυρίζει” αδιάφορη, όπου στο τελευταίο Περιφερειακό συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε πέρα από τις γενικόλογες περιγραφές που έκανε η κ. Καλογύρου για άλλη μια φορά επέλεξε να μην τοποθετηθεί για το συγκεκριμένο ζήτημα. Ο Δήμος Λέσβου συνεχίζει την ξενοφοβική πολιτική με την τελευταία του παρέμβαση στο Εμπορικό Λιμάνι όπου προσπάθησε να  μπλοκάρει την εκφόρτωση των κοντέινερ που προορίζονταν για τους χιλιάδες πρόσφυγες που κοιμούνται ακόμη σε καλοκαιρινές σκηνές στην Μόρια. Από την άλλη, ο θρασύδειλος υπουργός Μουζάλας τονίζει ότι δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι δεν θα έχουμε άλλους νεκρούς. Παράλληλα συνεχίζεται ο αγώνας των 35 προσφύγων στα κατειλημμένα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ διεκδικώντας να συνεχίσουν το ταξίδι προς στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες και να ελευθερωθεί ο ένας εξ αυτών που κρατείται και απειλείται με άμεση απέλαση. Η τοπική ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ  μοιάζει να βρίσκεται σε παράκρουση. Αρχικά έψαχνε να βρει υποκινητές. Στην συνέχεια ξεκίνησε διαπραγματεύσεις με του πρόσφυγες προσπαθώντας να τους διασπάσει. Μες στην παραζάλη της δημοσιεύει κείμενα στα οποία εξαπολύει επίθεση στο κίνημα αλληλεγγύης. Ας μην γελιόμαστε , κυβέρνηση και τοπικοί άρχοντες το μόνο που φοβούνται είναι ο κοινός συντονισμός των καταπιεσμένων. Τρέμουν στους κοινούς αγώνες ντόπιων και μεταναστών. Ας τους επιβεβαιώσουμε. Ντόπιοι και πρόσφυγες να παλέψουμε μαζί ενάντια στις ξενοφοβικές, ρατσιστικές, αντιμεταναστευτικές πολιτικές της Ε.Ε. και των κυβερνήσεων για :


·       Να σταματήσουν οι πόλεμοι, οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και οι εγκληματικές επιθέσεις των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ, των τοπικών κυβερνήσεων και ολιγαρχιών, του ΙSIS.
·       Προστασία των προσφύγων, χορήγηση ασύλου σε όλους χωρίς απορρίψεις και γραφειοκρατικές καθυστερήσεις. Να ανοίξουν τα σύνορα της Ευρώπης για τους πρόσφυγες και για ελεύθερη μετακίνηση ανάμεσα στις χώρες. Να σταματήσουν οι απελάσεις και οι εγκλεισμοί. Να κλείσει η ΜΟΡΙΑ.
·       Αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης, σίτισης και ίσα δικαιώματα στη δουλειά, τη μόρφωση, την υγειονομική περίθαλψη. Όχι στην απομόνωση-γκετοποίηση των προσφύγων. Στέγαση των προσφύγων σε κατοικίες μέσα στις πόλεις και τις γειτονιές μας.
·       Να ζήσουμε όλοι και όλες μαζί σε ένα κόσμο ειρήνης, φιλίας, αλληλεγγύης των λαών χωρίς εκμετάλλευση και διακρίσεις.
·        
Άμεση ικανοποίηση όλων των αιτημάτων των 35 προσφύγων που βρίσκονται στα κατειλημμένα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ
Συντονισμός Λέσβου για το Προσφυγικό – Μεταναστευτικό