Η Διακήρυξη της Κεσσάνης

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ, ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΥ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ...

1/3/18

Κάλεσμα Παρασκευή 6 μμ στον Πειραιά ενάντια στην δολοφονική καταδρομή της Χ.Α. στο χώρο της Φαβέλας



 Συντονισμός για το Προσφυγικό – Μεταναστευτικό


σωματείων – φοιτητικών συλλόγων – συλλογικοτήτων

Παρασκευή, στις 6 μ.μ., η συγκέντρωση στην Πλατεία Καραϊσκάκη στον Πειραιά

Την Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου, ο Ελεύθερος Κοινωνικός Χώρος Φαβέλα, στον Πειραιά, δέχτηκε επίθεση από οργανωμένη ομάδα φασιστών. Τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής εισέβαλε στο χώρο, την ώρα της προγραμματισμένης του συνέλευσής, με κράνη, καδρόνια, δάδες και σιδερολοστούς με αποτέλεσμα τον τραυματισμό τεσσάρων μελών της συλλογικότητας, μεταξύ των οποίων η Ελευθερία Τομπατζόγλου, συνήγορος της πολιτικής αγωγής στη δίκη της Χ.Α., η οποία νοσηλεύτηκε με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και εγκαύματα. Οι φασίστες φρόντισαν μάλιστα να μην υπάρχει καμιά αμφιβολία για το ποιοι είναι φωνάζοντας “αίμα, τιμή, Χρυσή Αυγή” την ώρα της αποχώρησής τους από το χώρο.

Οι συνεχείς δολοφονικές επιθέσεις της Χρυσής Αυγής στο Κερατσίνι, στο Πέραμα, στον Πειραιά, στην Αθήνα, στον Ασπρόπυργο και αλλού, με πρώτα θύματα τους μετανάστες και τους αγωνιστές του αντιφασιστικού και του εργατικού κινήματος δεν αφήνουν ούτε ελάχιστο περιθώριο αμφιβολίας για τον εγκληματικό χαρακτήρα της ναζιστικής οργάνωσης κι αναδεικνύουν περίτρανα και τις ευθύνες της κυβέρνησης για την ανοχή που δείχνει  και για την προσπάθεια να ενσωματώσει τη Χρυσή Αυγή στο πολιτικό σκηνικό.

Γιατί τι άλλο δείχνει η κοινή επίσκεψη κυβερνητικών και κοινοβουλευτικών στελεχών των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και του  Ηλ. Κασιδιάρη στο Καστελόριζο στο πρόσφατο παρελθόν, η συνεχιζόμενη ανοχή της ΕΛΑΣ στα τάγματα εφόδου -που επιτρέπει επανειλημμένα σε ροπαλοφόρους φασίστες να επιτίθενται στο κίνημα περνώντας με άνεση μέσα από τις γραμμές της-, η  πρόσφατη κραυγαλέα αστυνομική απουσία κατά τη διάρκεια της φασιστικής πυρπόλησης του κατειλημμένου χώρου Libertatia στη Θεσσαλονίκη, η συνεχής προβολή της από την κρατική τηλεόραση και η αποσιώπηση των εγκληματικών της δράσεων;


Η κυβερνητική ευθύνη για την ανοχή των φασιστικών ιδεών δεν είναι  καθόλου άσχετη με την πολιτική που ασκεί η κυβέρνηση. Με το θεσμικό ρατσισμό απέναντι στους πρόσφυγες,  τον εγκλεισμό τους σε στρατόπεδα,  τις επαναπροωθήσεις στην Τουρκία προσφύγων πολέμου στο πλαίσιο της συμφωνίας με την ΕΕ. Με τους αντιαπεργιακούς νόμους και την πολιτική υπέρ της εργοδοσίας και των απολύσεων,  την άγρια καταστολή σε όποιο κίνημα πάει να αρθρώσει το ανάστημά του απέναντι στη φτώχεια και την εξαθλίωση, με πιο πρόσφατο παράδειγμα το κίνημα των πλειστηριασμών. Όσο περισσότερο η κυβερνητική πολιτική ενσωματώνει την ακροδεξιά ατζέντα τόσο περισσότερο αθωώνει τις φασιστικές αντιλήψεις και τις κάνει να φαίνονται λιγότερο ακραίες. 

Τα φασιστικά τάγματα στον Πειραιά και σε κάθε γειτονιά πρέπει να πάρουν άμεση και δυναμική απάντηση από το εργατικό, λαϊκό κίνημα. Να ξεβρομίσουμε μια και καλή  τις πόλεις και τις γειτονιές μας από τους φασίστες και το δολοφονικό τους δηλητήριο. Η επίθεση σε οποιονδήποτε χώρο, πολιτική συλλογικότητα, πόσο μάλλον η επίθεση σε όποιον μετανάστη ή αγωνιστή, είναι επίθεση εναντίον όλων μας.

Για αυτό καλούμε να στηριχτεί μαζικά και δυναμικά, την Παρασκευή, στις 6 μ.μ., η συγκέντρωση στην Πλατεία Καραϊσκάκη και η διαδήλωση στον Πειραιά για να δοθεί το μήνυμα ότι οι ναζί δολοφόνοι δεν χωράνε σε καμία γειτονιά.  



•           ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΩΡΑ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΩΝ ΦΑΣΙΣΤΩΝ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ

•           ΑΜΕΣΗ ΔΙΚΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΩΝ ΤΑΓΜΑΤΩΝ ΕΦΟΔΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ

•           Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ- ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ Ε.Κ.Χ. ΦΑΒΕΛΑ

•           ΟΛΟΙ-ΕΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 2/3, ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ, ΠΛ. ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ



Συντονισμός για το Προσφυγικό – Μεταναστευτικό

σωματείων – φοιτητικών συλλόγων – συλλογικοτήτων